Чезена и Ювентус няма да се победят


Н. Гавазов

Чезена и Ювентус няма да се победят

Чезена - Ювентус
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 12.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци


В среща от 29 кръг на Серия А Чезена приема Ювентус и ще се опита след 24 години отново да запише победа срещу бившия европейски и италиански шампион, който не е толкова убедителен напоследък. „Морските кончета" след като завършиха старата и започнаха новата година с победи, влязоха в серия от девет мача без успех и закономерно попаднаха в зоната на изпадащите. Отборът все още е пред угрозата да се завърне в Серия В, но в последните си две срещи Чезена постигна две победи, като особено впечатляваща беше тази в Генуа срещу Сампдория с 3:2, където в рамките на пет минути „моряците" бяха нокаутирани. В момента тима се намира на 17 място с 28 точки, но изпреварва 18-я Лече благодарение на по-добрата си голова разлика.

Ювентус е на път да се прости не само с участието си догодина в Шампионска лига, но и в Лига Европа. Хората на Делнери победиха Интер с 1:0 и дадоха надежда на изстрадалите си фенове, че отбора тръгва нагоре. Последваха обаче шокиращите загуби от Лече и Болоня и по-малко такава от Милан и „бианконерите" се смъкнаха на седмо в класирането с 41 точки и ако продължават в същия дух, твърде вероятно е да се озоват във втората половина на таблицата, защото разликата с десетия Фиорентина е само 4 точки. Това изглежда не притеснява изобщо Делнери, който обеща до края десет победи в оставащите срещи до края - нещо, на което едва ли някой му повярва.

Домакините излизат без Фатич, Будан, Фелипе и Саммарко, който са контузени. Така най-вероятно зад Богдани ще застане Джиачерини вместо Росина, а като десен бек да започне Сантон вместо Чекарели.

Ювентус е без контузените Тони, Гросо, Салихамиджич, Де чели, Мело, Ринаудо, Сисоко и Куяларела. Схемата на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Буфон; Сьоренсен, Бонучи, Киелини, Траоре; Красич, Маркизио, Акуилани, Пепе; Матри, Дел Пиеро.

За любителите на статистиката: Последната победа на Чезена над Ювентус е от ноември 1987 година. „Бианконерите" са без отбелязан гол в последните си три мача, освен това в последните си шест мача навън хората на Делнери имат само една победа. Последната среща между двата отбора тук беше на 6 май 2007 година и завърши 2:2. „Морските кончета" са отбелязали повече от един гол в домакинските си срещи само в един мач - във втория кръг за победата над Милан с 2:0. В първите десет минути на двубоите Чезена няма отбелязан гол, Ювентус е вкарал само един. И двата отбора са много активни между 30 и 50-та минути.

Преди два кръга Делнери обеща 12 поредни победи до края на първенството, но след загубите от Болоня и Милан се оказа, че не може да изпълни обещанието си. В момента кредита на доверието му е близо до точката на замръзването, а играчите са обезверени. Срещу себе си Ювентус ще има един отбор, който след две поредни победи е амбициран да продължи добрата си серия, още повече, че „морските кончета" ще играят на живот и смърт пред своята публика. Трудно е да кажем, кой ще е победител, особено когато единия от участниците в двубоя е „Старата госпожа". Ако „бианконерите" са се съвзели от шока, много е вероятно те да победят. Но лично моите виждания са, че срещата ще завърши наравно.

Прогноза за: Чезена - Ювентус 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Чезена:

06 февруари Наполи - Чезена 2:0 (Серия А)
13 февруари Чезена - Удинезе 0:3 (Серия А)
20 февруари Парма - Чезена 2:2 (Серия А)
27 февруари Чезена - Киево 1:0 (Серия А)
06 март Сампдория - Чезена 2:3 (Серия А)

Ювентус:

05 февруари Каляри - Ювентус 1:3 (Серия А)
13 февруари Ювентус - Интер 1:0 (Серия А)
20 февруари Лече - Ювентус 2:0 (Серия А)
26 февруари Ювентус - Болоня 0:2 (Серия А)
05 март Ювентус - Милан 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Чезена - Ювентус

24 мача
1 победа за Чезена
10 равенства
13 победи за Ювентус
Голова Разлика: 46:25 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Чезена - 3.60
Равен - 3.00
Ювентус - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Чезена - 3.50
Равен - 3.00
Ювентус - 2.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218