Четири трансфера на Юве и Ман Сити са под подозрение


Н. Гавазов

Четири трансфера на Юве и Ман Сити са под подозрение

Италианската футболна федерация (FIGC) е започнала разследване на 62 трансфера, включващи италиански футболни клубове, съобщава La Repubblica.

Прави впечатление, че повечето от тях по един или друг начин са свързани с Ювентус, но трансферът на Виктор Осимен от френския Лил в Наполи, също попадна под подозрението на футболните служители. Той премина при неаполитанците през 2020 г. за 70 милиона евро, а френският клуб получи четирима играчи. В момента двама от тях са в Серия Д, един в Серия С, а един е във Франция, без дори да играе.

Основното обвинение срещу замесените в потенциални случаи е укриване на данъци чрез получаване на част от компенсационните плащания, включително плащания в брой.

Един от трансферите с участието на "бианконерите" е трансферът на Жоао Кансело в Манчестър Сити от Ювентус, за който торинският клуб получи бразилеца Данило и парична надбавка, която в крайна сметка се оценява на 28.6 милиона евро без данъци и такси.

Друг подозрителен преход е покупката на Фелиш Корея, който в момента играе за Парма, за когото Ювентус плати на   Сити 10.5 милиона евро.

Освен това официални лица се интересуваха от прехода на Пабло Морено в обратната посока за 10 милиона евро.

Предвид честотата на подобни сделки, "гражданите“ и "бианконерите“ са заподозрени в организиране на схема за "пране“ на средства.

  Сподели
185