Ейбрахам: Ще бъда вечно благодарен на Челси


Н. Гавазов

Ейбрахам: Ще бъда вечно благодарен на Челси

Нападателят на Рома Тами Ейбрахам разказа как старши -треньорът Жозе Моуриньо го е убедил да се присъедини към италианския клуб. Преди това нападателят защитаваше цветовете на Челси.

"Вдигнах телефона и чух Моуриньо да казва: "Искаш ли да се наслаждаваш на слънцето или да останете под дъжда?". Смях се. В началото на нашия разговор не мислех много за прехода. Исках да остана във Висшата лига. Това е моят дом, исках да продължа да живея в Лондон, в Англия. Но трябваше да разтворя криле и да направя избор. Избрах Италия.

Моуриньо каза, че феновете са нетърпеливи да ме видят да вдъхна нов живот в играта на Рома. Знаех, че всички погледи ще бъдат насочени към мен от самото начало. Трябваше да направя добро първо впечатление. Направих го.

Мисля, че Челси направи изявление. Клубът заяви, че съм изиграл огромна роля в победата им в Шампионска лига. Това означаваше много за мен. По -рано този сезон наистина им помогнах да попаднат в Шампионска лига с моите голове. Изявлението на клуба ме вдъхнови. Ще бъда вечно благодарен на Челси. Най -лесният вариант за мен бе да остана в клуба. Но осъзнах, че искам да се докажа. Трябваше да играя. Взех решение и то се оказа правилно“, заяви Ейбрахам.

При този сезон в Серия А Ейбрахам изигра 7 мача, вкара 2 гола и направи 2 асистенции.

  Сподели
272