Интер прегази Дженоа и продължи да гони титлата (видео)


Л. Михайлов

Интер прегази Дженоа и продължи да гони титлата (видео)

Шампионът на Италия Интер постигна категорична победа с 5:2 над Дженоа в мач от 28-ия кръг на Серия А. С този успех "нерадзурите" скъсиха преднината на лидера Милан на пет точки и в момента в актива си имат записани 56 точки.

На "Джузепе Меаца" домакините в синьо-черно показаха, че наистина са сериозен конкурент за титлата и не са готови да я предадат в ръцете на вечния съперник. Под ръководството на бразилския си треньор Леонардо шампионите направиха един от най-силните си мачове от последните кръгове. Макар да започнаха срещата по-устремено, направиха няколко пропуска и при една контраатака в 40-ата минута Паласио обратно на логиката изведе гостите напред, изненадвайки с диагонален изстрел вратаря Жулио Сезар.

Между двете полувремена Горан Пандев влезе в игра на мястото на Деян Станкович и това се оказа наистина отлично решение на Леонардо. В 49-ата минута Пацини засече центриране на Майкон и италианецът изравни.

Едва минута по-късно домакините постигнаха пълен обрат след като камерунският голмайстор Самуел Ето'о се възползва от лошо избита топка от Едуардо. Но нещата не спряха до тук. Набралият инерция Ето'о направи 3:1 в 56-ата минута след чудесна самостоятелна акция. В 71-ата минута Горан Пандев вкара нов гол за "нерадзурите" след отлична асистенция на Уесли Снайдер.

За 5:1 се разписа резервата Нагамото след пас на друг футболисти, който се появи в игра след почивката - Карджа. В последната минута Босели с глава върна един гол за гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
181