Лече - Рома: Изпитанията за вълците продължават


Н. Гавазов

Лече - Рома: Изпитанията за вълците продължават

Лече - Рома
Стадион: "Вия дел Маре", Лече
Дата: 04.03.2011
Час: 21:45
Съдия:

Срещата Лече - Рома ще покаже до колко оправдан е оптимизма в столичния отбор с идването на новия наставник Монтела, както и ще продължи ли успешната операция по оцеляването на домакините в италианския елит.

Отборът на Лече от началото на годината се намира в очевиден подем и благодарение на постигнатите резултати успя да се измъкне от зоната на изпадащите. Апулийци ще приемат Рома, след като при гостуването си миналия уикенд на своя конкурент Бреша завършиха 2:2. Седмица по-рано пък на „Дел Маре" Ювентус трябваше да си тръгне победен и по този начин отбора воден от Луиджи Ди Канио се изкачи на 17-то място с 28 точки в актива си - с три над зоната на изпадащите.


Новият наставник на Рома Винченцо Монтела направи своя дебют начело на столичани с победа при гостуването на Болоня, но ако е имало някакви съмнения, че смяната на треньора ще оправи с вълшебна пръчица проблемите на „вълците", те се засилиха след равенството 2:2 на „Олимпико" срещу Парма. Играчите отново бяха подложени на критика за слабата си физическа форма, доказателство за което е, че футболистите на Монтела не успяха да удържат двата си гола преднина пред „дуковете". В момента Рома се намира на шесто място в класирането с актив от 43 точки и очевидно целта ще бъде класиране за турнира Лига Европа.

Проблемите в кадрово отношение пред домакините са големи и Ди Канио отново няма да може да разчита на Джулиато, Ди Микеле, Офере, Томович и Ферарио, които са контузени. По такъв начин, атаката на отбора ще се води от Йеда, а Шевантон ще остане на пейката. Най-вероятно там ще започне мача и Гросмюлер, а Месбах заедно с Мунари ще оформи нападателното трио на отбора си. Схема на игра 4-3-2-1. Вероятен състав: Росати; Донати, Густаво, Фабиано, Бривио; Джакомаци, Вивес, Оливера; Месбах, Мунари; Йеда.

Винченцо Монтела вероятно ще се придържа към 4-2-3-1, но без Адриано, който е контузен и около когото се носят какви ли не слухове, свързани с бъдещето на нападателя в Рома. Наказани са Роси и Тоти и по такъв начин зад Бориело, който ще води атаката ще видим Тадей, Перота и Вучинич отляво. Вероятен състав: Дони; Касети, Мексес, Жуан, Рийзе; Писаро, Де Роси; Тадей, Перота, Вучинич; Бориело.


За любителите на статистиката: Лече е с най-слабата защита в Серия А - в 27 мача апулийци са допуснали 48 гола. В същото време обаче, от отборите, намиращи се във втората половина на таблицата Лече е с най-добро нападение. Защитата на Рома също не се представя добре и само три отбора в Серия А са допуснали повече голове от „вълците". Почти половината от головете си домакините вкарват между 30-та и 60-та минута. Столичани са по-резултатни през второто полувреме. Според резултатите в последните си шест мача, Лече е на десето място с осем точки, а Рома на 16-то с пет точки.

Двубоят Лече - Рома е крайно интригуващ и едва ли може някой да бъде сигурен как ще завърши той. За настроението в лагера на домакините говори изказването на Месбах: „Срещу себе си имаме труден противник, с много добри играчи, но с оглед на сегашната си форма, те трябва да се страхуват от нас". Мачът ще бъде празник за малкия град и със сигурност домакините ще се опитат да зарадват своите фенове. В същото време за Рома започва един труден период от срещи, след като през следващата седмица отбора гостува на Шахтьор в Шампионска лига, а след това излиза срещу Лацио. Как ще бъдат разпределени приоритетите и силите, знае навярно само Монтела, за когото тестовете продължават с пълна сила. С оглед на по-добрата форма на Лече, най-разумно е да използваме в нашите залози тройния знак, въпреки че предимството е на страната на гостите.

Прогноза за: Лече - Рома 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лече:

02 февруари Парма - Лече 0:1 (Серия А)
06 февруари Лече - Палермо 2:4 (Серия А)
13 февруари Катаня - Лече 3:2 (Серия А)
20 февруари Лече - Ювентус 2:0 (Серия А)
27 февруари Бреша - Лече 2:2 (Серия А)

Рома:

12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)
16 февруари Рома - Шахтьор Донецк 2:3 (Шампионска лига)
20 февруари Дженоа - Рома 4:3 (Серия А)
23 февруари Болоня - Рома 0:1 (Серия А)
27 февруари Рома - Парма 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лече - Рома

27 мача
1 победа за Лече
8 равенства
18 победи за Рома
Голова Разлика: 61:21 за Рома


Коефициенти от bet365:
Лече - 4.00
Равен - 3.30
Рома - 1.95

Коефициенти от Offsidebet:
Лече - 4.00
Равен - 3.35
Рома - 1.92

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266