Мъките за Рома ще продължат и срещу Дженоа


Н. Гавазов

Мъките за Рома ще продължат и срещу Дженоа

Дженоа - Рома
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 20.02.2011
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Цялостната кампания на Дженоа е едно голямо разочарование, след като клуба вдигна голям шум на трансферния пазар и твърдо заяви в началото, че амбициите са да се бори за участие в европейските турнири. В действителност „грифоните" се намират в средата на таблицата и загубиха шансове дори да се класират сред първите осем в първенството. През седмицата Дженоа спечели градското дерби със Сампдория и в момента отбора е на 11-то място с актив от 32 точки.

Приказките, че Рома се намира в криза очевидно не са далеч от истината, след като хората на Раниери вече четвърти мач са без победа, а в последните си три срещи във всички турнири записаха само загуби. В понеделник президента на „вълците" Росела Сенси посети тренировъчната база на отбора и разговаря с играчите, опитвайки се да ги успокои и да им вдъхне кураж. Очевидно това не помогна, защото феновете на Рома трябваше в сряда вечер да изтърпят унижението и да станат свидетели на това как любимците им загубиха първата си осминафинална среща от Шампионска лига срещу Шахтьор Донецк. В момента отбора на Раниери се намира на осмо място в класирането с 39 точки и практически без шансове да се пребори за местата осигуряващи догодина участие в Шампионска лига.

За Дженоа отпадат контузените Дестро, Конко и Чико. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Едуардо; Место, Каладзе, Дайнели, Кришчито; Рафиня, Милането, Куцка, Роси; Флорес, Паласио.

Рома пристига в Генуа без контузените Адриано и Вучинич, както и наказаните Роси, Де Роси и Касети. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Серджио; Бурдисо, Мексес, Жуан, Рийзе; Тадей, Бриги, Перота; Симпличио; Тоти, Менес.

За любителите на статистиката: Дженоа се представя неубедително у дома си и от 12 мача записа 5 загуби, което прави „грифоните" третия най-лош домакин в Серия А. Рома от своя страна се представя неубедително извън столицата и записа шест поражения в 12 мача, а успя да победи само три пъти. Миналата година Дженоа победи тук с 3:2. Рома няма успех на „Мараси" от ноември 2007 година.

Дженоа спечели дербито срещу Сампдория и си възрна в известна степен своята увереност. От друга страна, загубите на Рома, както и натиска от страна на феновете правят „вълците" все по-неуверени. Като прибавим и отсъствието на някои ключови играчи, е много трудно да си представим, че столичани ще успеят да постигнат успех в този мач. По-вероятно е двата отбора да не успеят да се победят, като не бива да изключваме и евентуална победа за домакините.

Прогноза за: Дженоа - Рома 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

30 януари Дженоа - Парма 3:1 (Серия А)
02 февруари Фиорентина - Дженоа 1:0 (Серия А)
06 февруари Дженоа - Милан 1:1 (Серия А)
13 февруари Бари - Дженоа 0:0 (Серия А)
16 февруари Сампдория - Дженоа 0:1 (Серия А)

Рома:

27 януари Ювентус - Рома 0:2 (Купа на Италия)
02 февруари Рома - Бреша 1:1 (Серия А)
06 февруари Интер - Рома 5:3 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)
16 февруари Рома - Шахтьор Донецк 2:3 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Дженоа - Рома

87 мача
28 победи за Дженоа
22 равенства
37 победи за Рома
Голова Разлика: 125:88 за Рома


Коефициенти от bet365:
Дженоа - 2.50
Равен - 3.10
Рома - 2.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280