Рома - Наполи: Ще останат ли надеждите живи?


Н. Гавазов

Рома - Наполи: Ще останат ли надеждите живи?

Рома - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 12.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

Срещата Рома - Наполи се явява една от възловите на 25 кръг на Серия А. Залогът в нея е изключително голям, а от полученият резултат ще зависи дали надеждите на двата тима ще останат живи. „Вълците" се представят противоречиво в тазгодишната си кампания, но въпреки всичко, миналата седмица те имаха шанса при евентуална победа над Интер да се върнат в борбата за титлата. За съжаление на хората на Раниери, двубоят завърши 5:3 за „нерадзурите" и в момента Рома е извън топ 6 с 39 точки от 23 мача и по-реалните шансове на тима са да атакува място, което ще му даде право на участие в Шампионска лига, отколкото да се мисли за Скудетото.

Преди 18 месеца поражението с 1:2 от Рома доведе до смяната на тогавашния наставник на Наполи Роберто Донадони с Валтер Мадзари. Как могат да се обърнат нещата обаче - в момента „партенопеите" са само на три точки след лидера Милан и колкото и да не го признава старши треньора на отбора, на практика неаполитанците се намират в борбата за титлата. В последните си два мача обаче Наполи се представи противоречиво - в средата на миналата седмица загуби изненадващо от Киево с 0:2, но през уикенда успя да победи като домакин с 2:0 Чезена.

Рома е без Адриано, около когото не стихват скандалите и чиито договор най-вероятно ще бъде прекратен. Наказани са Мексес и Бурдисо, което ще накара Раниери да внесе някои корекции в защитната линия на отбора. По-вероятно е като десен бек да започне Роси, отколкото Лориа, а двойката централни защитници ще бъде от Касети и Жуан. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Серджио; Роси, Касети, Жуан, Рийзе; Тадей, Де Роси, Перота; Менес; Тоти, Вучинич.

Наполи е без Грава и Витале, които са контузени. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампагнаро, Канаваро, Ароника; Маджио, Пациенца, Гаргано, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.

За любителите на статистиката: Рома все още няма загуба у дома си през настоящия сезон. Наполи постигна шест победи и записа четири загуби от 12 гостувания. Като домакини „вълците" вкарват средно по 1.91 гола на мач, за Наполи като гост този показател е 1.25. „Партенопеите" през сегашната си кампания все още нямат отбелязан гол между 60-та и 70-та минута, но половината от попаденията си вкараха в последните 20 минути на срещите си. Една четвърт от головете на Рома са отбелязани в последните десет минути на мачовете.

Може да определим срещата като дерби, в което най-вероятно двата отбора ще бъдат много предпазливи и ще се дебнат за грешки. Рома е един от най-силните домакини, но формата на Наполи в момента е много добра. Всичко това обещава да станем свидетели на вълнуващ мач, в който ще има няколко гола. Малко вероятно е „вълците" да загубят в Рим и равният резултат изглежда най-реален, но изключително рисковано ще бъде да се играе с един знак.

Прогноза за: Рома - Наполи 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

19 януари Рома - Лацио 2:1 (Купа на Италия)
22 януари Рома - Каляри 3:0 (Серия А)
27 януари Ювентус - Рома 0:2 (Купа на Италия)
02 февруари Рома - Бреша 1:1 (Серия А)
06 февруари Интер - Рома 5:3 (Серия А)

Наполи:

23 януари Бари - Наполи 0:2 (Серия А)
26 януари Наполи - Интер 0:0 - 4:5 сл. дузпи (Купа на Италия)
30 януари Наполи - Сампдория 4:0 (Серия А)
02 февруари Киево - Наполи 2:0 (Серия А)
06 февруари Наполи - Чезена 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Наполи

129 мача
46 победи за Рома
46 равенства
37 победи за Наполи
Голова Разлика: 169:140 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.25
Равен - 3.10
Наполи - 3.40

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147