Анонс на последния 38-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на последния 38-ми кръг от Серия А

Кротоне - Фиорентина
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Кротоне изпадна, но в предпоследния кръг реши да нарани и шансовете на Беневенто за спасение, като с късен изравнителен гол повлече съперника си от онзи кръг към Серия Б. Изравняването се случи дори когато тимът играеше с човек по-малко.

Фиорентина загуби с 2:0 от Наполи в неделя и това бе очаквано. Загубата прекрати поредица от пет срещи без поражение, и сега тимът не може да се бори за финал в горната половина на таблицата.

Двата тима нямат реални цели до края, като мотивацията в двете страни ще са Душан Влахович и Сими, които ще искат да подобрят головите си рекорди до края.

Прогноза: Кротоне - Фиорентина 1:2

 

Каляри - Дженоа
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Каляри ще играе още един сезон в Серия А след неделното равенство на Беневенто. Формата на този отбор се подобри в края на сезона и виждаме 7 кръга без загуба.

Дженоа почти успя да обърне Аталанта в трилър със 7 гола миналата седмица. В 5 от последните 6 кръга този отбор вкарва поне по 2 гола на съперниците си.

Двата тима могат единствено да целят край на сезона с позитивен резултат, като Дженоа ще има желанието да подобри статистиката от 3 загуби в последните 4.

Прогноза: Каляри - Дженоа 1:2

 

Сампдория - Парма
Дата: 22.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Сампдория не може да помръдне от 9-ата позиция каквото и да се случи в последния кръг. В предпоследния дузпа от Фабио Куалярела доведе до победа над Удинезе.

Парма се намира на дъното на класирането, на 2 точки от предпоследното място. Поредната загуба последно дойде от Сасуоло, като гостите поведоха в срещата и допуснаха обрат. Контузените остават все така много (9 души), а за капак наказан е Куртич.

Клаудио Раниери обяви, че в края на сезона напуска Сампдория, като той ще иска да си тръгне с позитивен резултат.

Прогноза: Сампдория - Парма 2:0

 

Интер - Удинезе
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Интер загуби на гости на Ювентус в последния кръг с 3:2 в един луд мач с 3 дузпи и 2 червени картона. Шампионът обаче ще завърши с около 10 точки над преследвачите си, което показва, че постигнатото е заслужено.

Удинезе загуби от Сампдория у дома си и то след като отново допусна нарушение за дузпа. В последните 6 мача с Интер гостите не успяха да вкарат гол.

Интер спечели 15 поредни домакинства в Серия А. В последните 4 кръга тимът вкара поне по 2 гола. 

Прогноза: Интер - Удинезе 2:0

 

Наполи - Верона
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Наполи победи убедително Фиорентина и така остава на 1 точка над петото място и Ювентус. При победа тук тимът може да се върне в Шампионска лига, и то за сметка на "старата госпожа". 

Верона няма как да се помръдне от 10-ата позиция, но тимът ще иска да завърши сезона позитивно. Проблемът е, че в последните 7 мача с Наполи на гости видяхме само загуби.

Наполи спечели в 8 от последните 10 кръга, които изигра у дома. В последните 4 срещу Верона у дома, Наполи не допусна гол.

Прогноза: Наполи - Удинезе 2:1

 

Специа - Рома
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Специа впечатли в последния кръг след победата с 4:1 над Торино, с която си гарантира спасение в Серия А. 

Рома победи Лацио с 2:0 в последното дерби на Пауло Фонсека преди напускането му. Тимът остава с доста контузени - Пелегрини, Спинадзола, Смолинг, Калафиори, Лопез и Верету.

Рома загуби 4 кръга поред като гост и допусна поне по 2 гола в 6 поред като гост. "Вълците" имат нужда от победа за да си гарантират европейски футбол. 

Прогноза: Специа - Рома 0:1

 

Болоня - Ювентус
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Болоня направи 2:2 с Верона в един хубав двубой. Тимът е в сигурна позиция в средата на таблицата без реална цел. 

Ювентус направи зрелище и победи Интер, а след това вдигна самочувствието с 2:1 във финала на Копа Италия срещу Аталанта. Тимът е на 1 точка от третото място и трябва да гони победа задължително. От състава липса само Бентанкур, който има наказание.

При домакините има редица проблеми, като освен наказанията на Сориано и Дайкс, с травми са Домингез, Медел, Хики и Сантандер.

Ювентус има 10 поредни победи над Болоня. В 7 от последните 8 гостувания тук Юве не допусна. Победата за гостите е задължителна, но освен това те трябва да се надяват Милан или Наполи да сбъркат в неделя, или "старата госпожа" ще замине за Лига Европа вместо Шампионска лига.

Прогноза: Болоня - Ювентус 0:3

 

Сасуоло - Лацио
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Сасуоло се справи комфортно с Парма в последната седмица, въпреки че допусна първи в мача. Тимът може да прескочи Рома в таблицата ако победи и "вълците" не успеят.

Лацио нямаше късмет в нулевото равенство с Торино през седмицата, като тимът не може да помръдне от шестата позиция в рамките на един кръг. Алберто, Филипе и Перейра са с наказания за гостите, а с травми липсват Кореа и Асерби.

Лацио загуби 3 кръга поред на гости и в тях допусна поне по 2 гола. Това е форма, от която домакините трябва да се възползват в битката с Рома за Лига Европа.

Прогноза: Сасуоло - Лацио 2:1

 

Торино - Беневенто
Дата: 23.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Торино се спаси в Серия А след 0:0 с Лацио през седмицата. Тимът преживя авантюрата с опасната зона, в която се намираше в средата на сезона.

Беневенто обаче изпадна след като не успя да победи Кротоне в последния уикенд. Вероятно тимът ще завърши кампанията без настроение за игра.

Беневенто няма победа в последните 9 кръга на Серия А, а в последните 4 гостувания допусна поне по 2 гола.

Прогноза: Торино - Беневенто 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257