Анонс на 34-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 34-ти кръг от Серия А

Верона - Специа
Дата: 01.05.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Верона загуби минимално от лидера Интер и остана в средата на таблицата в Серия А. Този отбор отдавна постигна целите си, като началото на сезона дори заблуди, че битката ще бъде за горните места.

Специа създаде малко срещу Дженоа и загуби с два гола. Тимът е на 2 точки над опасността на 15-тото място. Статистиката от 2 загуби в последните 3 може да доведе до битка на дъното към края на сезона. В състава обаче няма никакви проблеми.

При домакините наказан е Цечерини, а с контузии са Тамезе, Велосо и Виейра. 

Верона има 7 загуби в последните 8 кръга. Специа има 6 поредни загуби на гости, в които допусна и поне по 2 гола. Верона има 5 победи в последните 6 мача със Специа.

Прогноза: Верона - Специа 1:0

 

Лацио - Дженоа
Дата: 02.05.2021 г.
Час: 13:30 ч.

Лацио разби Милан с 3:0 в последния кръг и остана на 5 точки от челните 5 места. Шансовете за попадане в Шампионска лига са налице, особено като се погледне формата на Милан в момента.

Дженоа надви Специа и застана на 5 точки над опасността, като изглежда шансовете за оставане в елита са добри. В състава сега липсва наказаният Пандев, като Пелегрини е с контузия.

При домакините наказан е Асерби, а с травми са Фелипе, Кайседо и Ескаланте.

Лацио има 10 поредни победи у дома в Серия А. В 8 от тях тимът вкара поне по 2 гола на съперниците си. В 5 от последните 6 мача у дома срещу Дженоа, Лацио също спечели.

Прогноза: Лацио - Дженоа 2:0

 

Сасуоло - Аталанта
Дата: 02.05.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сасуоло надви и Сампдория в последния кръг и така се намира на поредица от 4 победи в добра форма.

Аталанта разби Болоня в неделя с пет гола и сега заема второто място в класирането, което не е нищо по-малко, отколкото отборът заслужава с показаното в последните месеци. В тима няма нито един липсващ играч, след като и Робин Госенс се върна от наказание.

При домакините Романя и Капуто продължават да липсват. 

Аталанта има 8 поредни победи над Сасуоло, в последните 6 от които вкара по най-малко 3 гола. Сасуоло е само на 3 точки зад Рома и ще претендира за европейските места до края на сезона. Аталанта обаче е на друго ниво в момента.

Прогноза: Сасуоло - Аталанта 0:3

 

Наполи - Каляри
Дата: 02.05.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Наполи се покачи до третото място в класирането след последната победа над Торино с 2:0 в понеделник. Тимът показва добра форма във важната част на сезона и има 3 победи в последните 4 кръга.

Каляри впечатлява изключително и се покачи над опасната зона след 3 поредни победи, последната над Рома с 3:2. Следващата седмица предстои ключов сблъсък на дъното за тима срещу Беневенто.

В двата състава има някои проблеми, като при домакините контузени са Гулам и Оспина, а при гостите Рог и Сотил, докато Марин е с наказание.

Наполи има 9 победи в последните 10 с Каляри. Наполи спечели 7 от последните 8 домакинства в лигата.

Прогноза: Наполи - Каляри 2:1

 

Болоня - Фиорентина
Дата: 02.05.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Болоня загуби очаквано от Аталанта, но това бе с 5:0 и със сигурност е повлияло негативно на увереността, въпреки че тимът игра с човек по-малко през голяма част от срещата. Сега Джерди Шоутен ще липсва с наказание сред още 6 контузени.

Фиорентина задържа Ювентус благодарение на добра дефанзивна игра и ранен натиск. Тимът е само на 3 точки над опасната зона, обаче. 

Откъм състави, при домакините аут са освен Шоутен, и Домингез, Медел, Сансоне, Сантандер, Хики и Дайкс. При гостите само Валеро и Кокорин са с проблеми. Джакомо Бонавентура се връща от наказание в средата на терена.

Фиорентина не загуби в последните 13 срещи между тези отбори.

Прогноза: Болоня - Фиорентина 1:2

 

Удинезе - Ювентус
Дата: 02.05.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Завръщането на капитана Родриго де Пол вдъхнови Удинезе за победа с 4:2 над Беневенто и това е със сигурност основният футболист на домакините през кампанията.

Ювентус не се представи добре срещу Фиорентина и не спечели, но поне взе точка, с която тимът остава в топ 4 въпреки противоречивата си форма. Представянията на Юве напоследък са загадка, след като съставът е в добро здраве и сега само Демирал липсва.

При домакините с проблеми са Пусето, Жажало, Деулофеу, Брааф и Несторовски.

Ювентус има 7 победи в последните 8 мача с Удинезе. Удинезе не успя да вкара гол в последните 3 мача у дома и ги загуби. Това ще е възможност за Юве да затвърди позиции на европейските места.

Прогноза: Удинезе - Ювентус 1:2

 

Сампдория - Рома
Дата: 02.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

След две победи в лигата Сампдория отстъпи минимално на Сасуоло. Тимът държи здравословна позиция в средата на терена, която отговаря на представянето през кампанията.

Рома има 2 загуби в последните 3 мача и няма победи. Формата на тима е далеч от амбициите за класиране в топ позициите, даващи право на участие в Европа. Освен това през седмицата тимът отстъпи на Манчестър Юнайтед в Лига Европа като допусна 6 гола в срещата. Този погром дойде след загуба от последния Каляри с 3:2.

Може би ситуацията на "вълците" можем да обясним с многото липсващи - Спинадзола, Педро, Шаарави, Калафиори, Лопез, Верету и Дзаниоло. Само Екдал и Торегроса липсват при домакините.

Рома не загуби в последните 5 мача срещу Сампдория. В последните си 4 гостувания обаче "вълците" получиха по най-малко 2 гола във вратата си.

Прогноза: Сампдория - Рома 2:2

 

Торино - Парма
Дата: 03.05.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Торино очаквано отстъпи на Наполи в понеделник, и в срещата тимът допусна прекалено много ситуации пред вратата си. 

Парма почти си гарантира изпадането след като отстъпи на Кротоне в последния кръг, единственият съперник под тима в таблицата. Освен всичко тимът има много контузени - Куцка, Киприен, Инглезе, Якопони, Зиркзе, Галиоло, Ман и Карамо.

Само Верди и Мандрагора ще липсват при домакините и то с наказания. 

Парма загуби 4 кръга поред. Това е добра възможност за Торо да подобри ситуацията си в битката на дъното.

Прогноза: Торино - Парма 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
345