Комисо: Защо основателите на Суперлигата не говориха с феновете?


Н. Гавазов

Комисо: Защо основателите на Суперлигата не говориха с феновете?

Президентът на Фиорентина Роко Комисо коментира проекта за Европейската Суперлига.

"Избягах от САЩ, за да дойда в Италия, защото харесвам футбола, както се играе тук, с риск от изпадане или повишаване. Не обичам футбола на закрито както е в Америка. В Америка няма принципи на меритокрацията, а принципът е да не се губят пари. Американските отбори не фалират там, както тук. Това е добре за предприемач като мен, но не го харесвам.

Защо клубовете-основатели не се консултираха с фенове, особено с английските? Защо трите отбора от Серия А не ми проговориха? Защо нямаше прозрачност, която да бъде между участниците в Серия А? Тези 12 отбора преди карантината са имали доход от почти 600 милиона евро годишно. Фиорентина имаше 90 млн. евро. Тези пари не им ли стигат? Защо трябва да отслабят европейската футболна система?

Санкции за трите италиански клуба? Трябва да съм сигурен, че това никога няма да се повтори. Ние сме врагове на терена, но в бизнеса трябва да сме заедно, за да продължи да работи италианската футболна система.

Дойдох в Италия заради любовта към този футбол, днес страдам най-много, въпреки факта, че съм инвестирал много пари във футбола. Искам да кажа на феновете, че имате човек, който ще се бори за вас", заяви Комисо.

  Сподели
193