Анонс на 32-ри кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 32-ри кръг от Серия А

Верона - Фиорентина
Дата: 20.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Верона поведе в последния кръг срещу Сампдория и след това се сгромоляса във втората част до загуба с 3:1. Тимът има 5 загуби в последните 6 кръга и пропада в таблицата, за момента до 9-ата позиция.

Фиорентина загуби подобно на своя домакин, но срещу Сасуоло. Тук загубите са 3 в последните 4 кръга и състоянието на отбора не е много по-добро, но позицията е 15-та, само на 5 точки над опасната зона.

В тима на домакините контузени са Матео Ловато, Роналдо Виейра, Мигел Велосо и Никола Калинич, всички от които са ключови имена. При гостите наказан е Никола Миленкович и с травма липсва Игор. Така Мартин Касерес ще играе в защитата.

Верона не успя да вкара гол в последните си 3 домакинства. Фиорентина трябва скоро да се мотивира от потенциалната борба за изпадане, в която може да се озове ако трагичната форма продължава. И двата отбора са в лошо състояние, но ножът е по-близо до кокъла на гостите.

Прогноза: Верона - Фиорентина 0:1

 

Болоня - Торино
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Болоня се разправи със Специа с 4:1 в последния кръг и така стои далеч от опасната зона, на цели 15 пункта. 

Торино също подобри шансовете за оцеляване драстично, след като изненада Рома в неделя с 3:1 и с две поредни победи се покачи до 16-ата позиция в таблицата за сметка на Беневенто, макар двата тима заедно с Фиорентина да са на по 30 спечелени точки.

Откъм състави, при домакините липсват Томиясу, Медел, Сантандер и Хики, докато за гостите само Сиригу е с проблем.

В последните 3 пъти когато Болоня прие Торино, видяхме равенства. Точката няма да е лош резултат за Торино, който вече 3 кръга избягва загубата.

Прогноза: Болоня - Торино 1:1

 

Ювентус - Парма
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Ювентус имаше само 1 точен удар и само 1 удар изобщо във второто полувреме срещу Аталанта. Тази среща бе загубена и тимът предаде и третото място на съперника си от последния кръг. Насред новините за участие в новосъздадената Суперлига, неясно ще е поведението на играчите на домакините от тук напред.

Парма участва в луд мач на гости на Каляри, който загуби с 4:3. На 10 точки под линията на безопасността този тим може би вече мисли за живота в Серия Б. Липсващите имена в състава са прекалено много за да се мисли за подобряване на положението.

При Ювентус контузен остава Киеза, докато Бернардески е с коронавирус. Тук ще се завърнат Рамзи, Бонучи и Артур.

Гостите не могат да разчитат на 7 основни футболисти - Куцка, Галиоло, Конти, Инглезе, Киприен, Якопони и Зиркзе.

Ювентус няма загуба в 35 от последните 38 мача у дома в Серия А. Парма няма победа в 21 от последните 22 кръга, като не се очаква чудо тук.

Прогноза: Ювентус - Парма 2:0

 

Кротоне - Сампдория
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Кротоне загуби пети пореден мач в последния кръг, този път от Удинезе, и вече приближава математическото потвърждаване на изпадането си от Серия А.

Сампдория продължи непостоянното си представяне като след два кръга разочарования се върна с победа над Верона, като обърна мача в своя полза от губеща позиция. Сега противникът е подходящ за показване на малко постоянство, но формата през сезона предполага спад в представянето.

В двата тима почти няма проблеми, като при домакините контузени са Мароне и Бенали. Йошида е наказан при гостите, а Торегроса продължава да липсва с травма.

Кротоне има 12 загуби в последните 13 кръга. Сампдория обаче няма победа в 5 поредни гостувания и може да помогне на противника, заемащ дъното на класирането.

Прогноза: Кротоне - Сампдория 1:1

 

Дженоа - Беневенто
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Дженоа загуби очаквано от Милан, но можеше и да постигне нещо с малко късмет. Все пак тимът е далеч от дъното за момента въпреки липсата на победа от три кръга.

Беневенто загуби вълнуваща среща с Лацио 5:3, и с идентична на своя домакин форма пропадна до последното безопасно място в таблицата. В тима обаче няма липсващи играчи и борбата за оцеляване ще е с целия наличен персонал.

При домакините Доменико Кришито се връща от наказание и ще липсва само контузен Лука Пелегрини.

Дженоа има 4 поредни равенства у дома в лигата. Беневенто няма победа в 14 от последните 15 мача, поради което пропадна до битката за оцеляване. Мотивацията от тук нататък ще е спасение.

Прогноза: Дженоа - Беневенто 1:0

 

Удинезе - Каляри
Дата: 21.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Удинезе надви последния в класирането с 2:1 благодарение на два гола от Родриго де Пол, и така тимът е на 11 точки от опасната зона. След предходните 3 поредни загуби обаче Кротоне не е мерило на представянията на тима, които може и да продължат да са далеч от добри.

Каляри заема най-близкото място до спасение, но е в опасността. След 4 поредни поражения последно тимът обърна Парма и запази шанс за излизане от дъното, и то за сметка на пряк съперник от предпоследната позиция на Серия А.

В лагера на домакините Деулофеу, Жажало и Пусето продължават да липсват. Ключовия Де Пол е с наказание и това ще даде огромен шанс на гостите. Те няма да разчитат на Марко Рог, Рикардо Сотил и Алесио Крано.

В 6 от последните 7 домакинства срещу Каляри, Удинезе вкара по най-малко 2 гола. Каляри няма победа в 11 от последните си 12 мача като гост. Удинезе избегна загубата от Каляри в 10 от последните 11 мача у дома.

Прогноза: Удинезе - Каляри 1:2

 

Рома - Аталанта
Дата: 22.04.2021 г.
Час: 19:30 ч.

Рома изненадващо загуби от Торино в последния кръг и сега се намира на цели 8 точки под топ 4 позициите. Разбира се, в днешния ден това не е ясно какво означава, с оглед формирането на Суперлигата от топ отборите на европейските първенства, сред които "вълците" не се наредиха.

Аталанта надви Ювентус в последния кръг и зае третото място на противника си. Юве е един от учредителите на Суперлигата, заедно с първия и втория в Серия А, което поставя Аталанта като непринадлежащ на компанията около себе си. В случай на санкции за отделящите се отбори, Аталанта изглежда в пол позиция за спечелване на Скудетото в момента.

В лагера на домакините има доста проблеми. Диауара е наказан, а контузени са Спинадзола, Смолинг, Шаарави, Кумбула и Дзаниоло. При гостите само Хатебур е с проблеми, като Кристиан Ромеро се връща от наказание.

Аталанта няма загуба в 35 от последните си 38 мача на гости. Аталанта вкара поне по 2 гола на Рома в 6 поредни мача. Последната среща между тези отбори бе спечелена от гостите с 4:1, което може да се очаква и тук.

Прогноза: Рома - Аталанта 0:2

 

Наполи - Лацио
Дата: 22.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Наполи успя да вземе голяма точка срещу лидера в класирането Интер в последния кръг, след като вратарят Самир Ханданович помогна с автогол в неделя. Така тимът застава на 2 точки от Топ 4 и Ювентус, при наличната неяснота какво ще се случва с Интер, втория - Милан, и Юве с оглед отделянето им в Суперлига.

Лацио спечели вълнуващо с 5:3 над Беневенто и така отчете пета поредна победа в лигата. Само Аталанта конкурира тима с подобна форма в последните седмици. 

Откъм състави, при домакините Лозано е с наказание и контузени са Гулам и Оспина. При гостите с наказание липсва Кайседо, докато с травми са Фелипе и Каталди.

Лацио има 12 победи в последните 15 кръга. Наполи спечели 4 поредни домакинства срещу Лацио, и не загуби последните 7 мача у дома изобщо, но формата в момента е на страна на гостите.

Прогноза: Наполи - Лацио 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
409