Юве най-сетне с победа (видео)


Л. Михайлов

Юве най-сетне с победа (видео)

Ювентус прекъсна серията си от три поредни загуби след като се наложи с 3:1 при гостуването си на Каляри в среща от 24-ия кръг на шампионата. Новото попълнение на "бианконерите" Алесандро Матри направи чудесен мач, отбелязвайки два от головете за гостите именно във вратата бившия си отбор. Новопривлеченият нападател откри резултата на "Сант Елия" в 20-ата минута и това бе първото му попадение с екипа на Юве.

Няколко минути след началото на втората част футболистите на Каляри успяха да изравнят след като Акуафреска засече отклони центрирана топка с глава във вратата на Буфон. В 75-ата мунита обаче Матри отново спечели освиркванията на феновете по трибуните, извеждайки "старата госпожа" напред в резултата.

Играчите на Каляри се опитаха отново да се доберат до изравняване, но вместо това Лука Тони вкара с глава трето попадение за „бианконерите" 5 минути преди края, с което реши мача.

Успехът изкачи Ювентус на 7-ото място с 38 точки. Торинци са само на 3 от четвъртия Лацио. Тепърва обаче предстоят да се изиграят останалите мачове от този кръг.

Видео: Тук

  Сподели
151