Анонс на 31-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 31-ви кръг от Серия А

Сампдория - Верона
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сампдория се държи на 10-ата позиция в класирането, но последно загуби когато прие Наполи в среща, в която отстъпваше през цялото време, макар да пострада и от отменен гол. 

Верона има 4 загуби в последните 5 кръга, и е на 5 точки над съперника си на 9-та позиция. В последния кръг тимът отстъпи на Лацио минимално в скучен мач. Формата на този отбор обаче е необяснима в сравнение с постигнатото в първата половина от кампанията, и като се има предвид, че само 1 човек е с травма в тима - Роналдо Виейра.

При домакините само Ернесто Торегроса лекува контузия. Адриен Силва се връща от наказание и ще стартира в средата вместо Микел Дамсгард.

Верона вкара поне по 2 гола в последните си 4 мача на гости в Серия А. Това може би поставя тима в малко по-добро положение от това на домакините, макар и двата отбора да намалиха темпото.

Прогноза: Сампдория - Верона 1:2

 

Кротоне - Удинезе
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Кротоне продължава да държи дъното в Серия А с 4 поредни загуби. В последните 6 мача, в които тимът взе участие обаче бяха вкарани средно над 5 гола в мач. В тях загубите са 5, и 4 от тях са с по 1 гол разлика.

Удинезе загуби в 3 поредни кръга с по 1 гол разлика. Последно тимът отстъпи на съживилия се от дъното Торино. 

В двата състава има някои проблеми, като при домакините Педро Перейра се връща в средата след наказание. Контузени остават Бенали, Мароне и Ди Кармине. Удинезе няма да разчита на контузените Пусето, Жажало и Деулофеу.

Кротоне допусна поне по 2 гола във вратата си в 12 поредни кръга. От тях бяха загубени 11. В последните 5 в Серия А обаче тимът започна и да вкарва по най-малко 2 гола. Формата и на двата отбора е разочароваща в момента, като е трудно да се определи кой отбор ще отстъпи.

Прогноза: Кротоне - Удинезе 2:2

 

Сасуоло - Фиорентина
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Сасуоло бе влошил формата си с 2 загуби в 3 кръга, но последно победи Беневенто като гост с 1:0. Все пак тимът остава на 11 точки от Рома и седмото място в класирането.

Фиорентина загуби 2 пъти в последните 3 кръга, последно от Аталанта с 3:2. Ако има някакви позитиви в представянето, то е моментното съживяване в този двубой след като гостите изоставаха с 2:0 и опитаха да се върнат във второто полувреме.

Откъм състави, при домакините продължават да липсват ключовите Доменико Берарди и Франческо Капуто, заедно с Дефрел, Бурабиа и Романя. При гостите Франк Рибери и Ерик Пулгар ще се върнат от наказание, докато Игор е с травма.

Сасуоло допусна поне по 2 гола във вратата си в последните 3 домакинства, както и вкара поне по толкова. Завръщането на Рибери подобрява шансовете на гостите за попадения, но те също са пропускливи в отбрана.

Прогноза: Сасуоло - Фиорентина 2:2

 

Каляри - Парма
Дата: 17.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Каляри бе близо до това да задържи лидера Интер, но в крайна сметка загуби с 1:0. Така това стана четвърта поредна загуба и разстоянието до спасението е 5 точки. 

Парма е предпоследен с 2 точки зад противника си и това е директна битка в зоната за изпадане. С две загуби в последните 3 кръга положението на гостите не е много по-добро. Освен това цял отбор от играчи липсва поради контузии, което значително влошава нещата.

Парма не може да разчита на 10 човека - наказан е Рикардо Галиоло, а с контузии са Хернани, Брунета, Карамо, Киприен, Инглезе, Якопони, Конти, Михаила и Зиркзе. При домакините само Рог и Сотил продължават да липсват, докато вратарят Краньо се разболя от коронавирус и ще продължим да виждаме Викарио.

Парма направи 3 равенства на гости поред. Каляри няма победа в 21 от последните 23 кръга в Серия А. Парма вкара и поне по 2 гола в последните 3 гостувания, което показва характера на тима с толкова проблеми.

Прогноза: Каляри - Парма 1:2

 

Лацио - Беневенто
Дата: 18.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Лацио успя да вземе четвърта поредна победа благодарение на гол от Милинкович-Савич, с който тимът се задържа на 4 точки под петата позиция в таблицата.

Беневенто отстъпи на Сасуоло благодарение на автогол в една среща, в която не допусна противника да атакува много вратата. Гостите продължават да държат дистанция от 8 точки над опасността, което за момента е достатъчно за да няма притеснения.

Двата тима са в добро здраве, като само Лукас Лейва и Фелипе са с проблеми при домакините. За Лацио наказан е Кайседо, а Туя ще липсва за гостите отново с наказание.

Лацио спечели 8 мача поред у дома в лигата, последните 5 с по 1 гол разлика. Беневенто няма победа в 13 от последните 14 мача в Серия А. Лацио не загуби в нито един от последните 5 мача с Беневенто. 

Прогноза: Лацио - Беневенто 2:0

 

Болоня - Специа
Дата: 18.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Болоня има 2 победи, последвани от 2 загуби в последните 4 кръга на Серия А. Последно тимът се представи много добре срещу Рома в първото полувреме, създаде достатъчно, но не вкара и в крайна сметка загуби във втората част заради пропуските си.

Специа обърна Кротоне в последния мач и продължава да редува добри и слаби резултати, които държат тима в средата на таблицата. Практически новакът изпрати Кротоне обратно в Серия Б за своя сметка, като единствено математическите шансове на последния в класирането не позволяват това да бъде обявено официално.

В двата тима има някои проблеми. Гари Медел, Такехиро Томиясу, Арън Хики и Федерико Сантандер ще липсват за домакините, докато при гостите само Андрей Гълабинов е с контузия.

Специа има 4 поредни загуби като гост, и в тях допусна поне по 2 гола. Срещу Болоня обаче Специа вкара поне по 2 гола в последните 3 срещи между отборите. Специа не загуби нито един от последните 5 мача с Болоня.

Прогноза: Болоня - Специа 1:1

 

Торино - Рома
Дата: 18.04.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Торино успя да надвие Удинезе благодарение на единствен гол от дузпа на Андреа Белоти и сега дистанцията до опасната зона е 5 точки. 

Рома успя да победи Болоня въпреки че допусна доста положения, но това може би се обяснява с многото проблеми в лагера на гостите. Лоренцо Пелегрини е наказан тук, а с контузии са Смолинг, Спинадзола, Шаарави, Дзаниоло и Кумбула.

При домакините само Сиригу се лекува от коронавирус. Торино обаче няма победа в 15 от последните 16 домакинства в лигата. В последните 3 допусна по най-малко 2 гола във вратата си. 

Целта на Рома остава Шампионска лига, но топ 4 в момента е далеч на 7 точки напред. Тимът ще трябва да впрегне всички сили и да се надява на грешки от съперниците си до края на кампанията.

Прогноза: Торино - Рома 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245