Интер с класическа победа над аутсайдера Бари


Л. Михайлов

Интер с класическа победа над аутсайдера Бари

Шампионът на Италия Интер победи последния в класирането Бари с 3:0 в мач от 23-ия кръг на Серия А. Въпреки класическия резултат, "нерадзурите" срещнаха трудности и успяха да отбележат първия гол едва двадесет минути преди края на двубоя.

В първите минути на срещата двата отбора не създадоха нито едно добро положение за гол. Първото по-сериозно такова се откри пред домакините, когато Серхио Алмирон стреля от пряк свободен удар, но Жулио Сезар демонстрира чудесен рефлекс и улови топката. Малко по-късно Самуел Ето'о се оказа на добра позиция в наказателното поле, но пропусна целта.

През втората част Интер наложи осезаем натиск и се настани в половината на Бари още от първите минути. В 58-ата минута реферът спести явен червен картон на Кристиан Киву след като бранителят удари кроше на футболист на Бари в наказателното поле при ъглов удар на гостите. "Нерадзурите" успяха да пропукат отбраната на домакините Четири чак в 70-ата минута, когато топката попадна в Самуел Ето'о, той подаде към Хусин Каржа, който с удар по земята откри резултата в мача.

В последните минути Бари натисна, но при една контраатака в даденото от съдията продължение Тиаго Мота пусна перфектен пас към Джампаоло Пацини, а той с хубав удар вкара за 2:0. Само няколко секунди по-късно голмайсторът Карджа свали топката с глава към Уесли Снайдер, а холандецът от движение оформи класическата победа.

  Сподели
157