Анонс на 30-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 30-ти кръг от Серия А

Специа - Кротоне
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Специа загуби в последния кръг от Лацио, но това стана след спорно решение с ВАР и дузпа, довела до 2:1. Така загубите в последните 5 кръга са 3, и разстоянието до опасността е 7 точки. 

Кротоне впечатли в последния кръг когато първо обърна Наполи в мача си, но след това тимът и допусна нов такъв за да загуби с 4:3. С три поредни загуби тимът остава на дъното и на 8 точки от безопасността, която не изглежда постижима до края. 

В тези два тима проблеми в съставите почти няма. Кротоне загуби 9 поредни мача на гости в лигата, но пък тимът вкара поне по 2 гола в 4 поредни кръга. 

Прогноза: Специа - Кротоне 2:1

 

Удинезе - Торино
Дата: 10.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Удинезе очаквано отстъпи на Аталанта с 3:2, като в играта далеч отстъпваше, макар този резултат да не свидетелства за това. Без победа от три кръга и с две поредни загуби тимът губи позиции в средата на класирането.

Торино успя да вземе голяма точка в дербито с Ювентус в последния кръг, което подобри положението близо до опасността след 3 загуби в предходните 4 кръга. Сега Сиригу се изолира от коронавирус, а само Лянко е контузен в тима на гостите.

Домакините няма да разчитат на Пусето, Нуйтинк, Деулофеу и Жажало. Удинезе загуби последователни срещи за първи път от януари и ще търси подобрение, докато мотивацията на гостите ще е да се държат над опасната зона.

Прогноза: Удинезе - Торино 1:1

 

Верона - Лацио
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След три поредни загуби в лигата Верона успя да надвие Каляри, който се намира в опасната зона. В срещата обаче тимът не създаде много и допусна 24 удара от непретенциозния си съперник. Видно формата не е добра.

Лацио надви Специа след спорно решение в края и дадена дузпа от ВАР. Така тимът в момента се намира над градския съперник Рома в класирането с 3 поредни победи в лигата.

Откъм състави, домакините не могат да разчитат на контузения Виейра и наказан Ловато. При гостите наказани са Ладзари и Кореа, докато с травми липсват Патрич и Фелипе.

Лацио има и 3 поредни победи на гости на Верона. Тимът има да мъсти за по-ранната загуба от този съперник с 2:1 този сезон, като формата на двата отбора предполага точно това.

Прогноза: Верона - Лацио 0:3

 

Сампдория - Наполи
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сампдория заслужи точка срещу Милан в последния кръг, като задържа многото атаки на съперника си за 1:1 на "Сан Сиро". С точката домакините съхраниха и десетата позиция в таблицата.

Наполи се намираше на поход от 4 победи, но загуби от Ювентус и остана на 2 точки зад топ 4 и Аталанта. Тима се намира в почти перфектно здраве и само Фаози Гулам е с травма. 

При домакините Адриен Силва е наказан, контузени са Торегроса и Екдал. 

Наполи има 9 победи в последните 10 мача със Сампдория. В 11 от последните 12 между тези отбори Наполи вкара поне по 2 гола.

Прогноза: Сампдория - Наполи 0:2

 

Рома - Болоня
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Рома отстъпваше в голяма част от срещата със Сасуоло, но излезе с равенство, което може би отчитаме като подобрение след двата кръга загуби. Тимът пропадна до седмата позиция в таблицата след влошаването на формата си.

Болоня спечели в два поредни кръга преди последния, когато отстъпи на лидера Интер минимално. В тима здравословните проблеми не са много, за разлика от тези при домакините. Само Медел, Сантандер и Хики са с проблеми. Родриго Паласио се връща от наказание, и Лукаш Скорупски се възстанови от коронавирус.

При "Вълците" с наказание е Кристанте, а с травми липсват още Мкхитарян, Спинадзола, Кумбула, Дзаниоло и Смолинг. 

Рома вкара по най-малко 2 гола на Болоня в 4 поредни мача между тези отбори. В последните 3 кръга обаче "вълците" допуснаха поне по 2 пъти от противниците си. Джалоросите се справиха през седмицата с Аякс в Лига Европа и ще искат да поддържат темпото преди преиграването на четвърт-финала. Болоня пък ще иска да се представи по-добре отколкото в последната среща с Рома, когато загуби с 5:1.

Прогноза: Рома - Болоня 2:1

Фиорентина - Аталанта
Дата: 11.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Фиорентина направи само равен с Дженоа последната седмица след като 40 минути игра без Франк Рибери. Суперзвездата сега има и наказание в среща с един от високопрофилните противници в Серия А. Заедно с него наказан е и Ерик Пулгар, докато Игор е с контузия.

Аталанта спечели 7 от последните 8 кръга в първенството и има реален шанс да стигне до второто място в класирането при нова грешка на Милан, макар и Ювентус да е точка над тима. Със сигурност гостите няма да искат да изгубят позиции сред тези елитни имена.

Само Ханс Хатебур е контузен при гостите и Пешина е в изолация. 

Аталанта няма загуба в 35 от последните 38 мача на гости в Серия А. Тимът вкара поне по 2 гола в 6 от последните 7 кръга и в 6 от последнтие 7 мача с Фиорентина.Гостите са тежък фаворит в този случай.

Прогноза: Фиорентина - Аталанта 0:3

 

Беневенто - Сасуоло
Дата: 12.04.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Беневенто създаде малко срещу Парма, и допусна противника да се върне до равенство след като поведе. За момента позицията на 8 точки над опасността е добра за домакините, макар победите да липсват.

Сасуоло владееше топката 70% срещу лидера Интер, но прекрасно дефанзивно представяне от тима на Антонио Конте лиши гостите от точки в последния кръг. Победата обаче липсва в 3 кръга, в които бяха допуснати и 2 загуби.

Беневенто е в перфектно здраве, докато при гостите контузени са Берарди, Капуто, Бурабиа и Романя. Наказан е още Траоре. 

Сасуоло има 3 поредни загуби на гости. Беневенто няма победа в 8 домакинства в лигата, и в последните 3 допусна поне по 2 гола. 

Прогноза: Беневенто - Сасуоло 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
566