Анонс на 29-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 29-ти кръг от Серия А

Лацио - Специа
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Лацио спечели минимално на гости на Удинезе в последния кръг, с което съхрани надежди да гони европейските места в класирането. 

Специа спя да удържи натиска на Каляри последно и задържа победата си с 2:1. Това бе седмата победа на тима за кампанията и тя приближи отбора до гарантирано спасение, макар 15-ата позиция за момента да е сравнително безопасна.

Луиз Фелипе и Луис Алберто са контузени при домакините, а при гостите - само Рикардо Сапонара.

Лацио спечели 7 поредни мача у дома в Серия А, докато Специа има 3 загуби поред на гости. В тях гостите допуснаха поне по 3 пъти.

Прогноза: Лацио - Специа 2:0

 

Аталанта-  Удинезе
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След загубата от лидера Интер, Аталанта се върна към победите с два успеха поред, като продължава да държи третото място в таблицата. 

Удинезе показва непостоянство в резултатите си в средата на таблицата, като преди паузата загуби от Лацио при слаба първа част и леко подобрение след почивката. В тима липсват Пусето, Жажало и Деулофеу.

Само Сутало и Хатебур са с проблеми при домакините. 

В 8 от последните си 10 домакинства Аталанта вкара поне по 3 гола на съперниците си. Удинезе направи 3 поредни равенства на гости в лигата. Аталанта има 6 победи в последните 7 кръга и се очаква това да продължи.

Прогноза: Аталанта - Удинезе 3:0

 

Каляри - Верона
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Каляри загуби два кръга поред и почивката за национални срещи дойде в добър момент. 

Същото важи и за Верона, която загуби три пъти поред преди паузата. Гостите обаче са на 9-то място и имат много по-голям мотив да търсят подобрението. От своя страна, домакините се намират на 1 точка от спасението, което е не малка мотивация.

В двата състава има някои проблеми. За Каляри контузени са Рог, Стоил и Трипалдели. Виейра, Калинич и Коли са с травми при гостите.

Каляри не спечели в 19 от последните 21 кръга на Серия А. В последните 3 тимът получи поне по 2 гола във вратата си. Верона загуби 3 поред, но в последните 3 на гости вкара поне по 2 гола.

Прогноза: Каляри - Верона 1:2

 

Наполи - Кротоне
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Наполи бе на поход от три победи преди почивката, като завърши с голяма победа над Рома. Надеждите на феновете са това настроение да се е задържало по време на квалификациите на националните отбори.

Кротоне имаше доста време да преживее последния срам в лигата, когато поведе с 2:0 у дома и след това загуби от Болоня с 3:2. В тима на гостите само Петричоне е наказан и контузени няма.

При Наполи наказан е Кулибали, а с травми липсват Гулам и Деме. Жиелински, Ди Лоренцо, Инсине и Мерет се възстановиха след коронавирус.

Кротоне има 8 поредни загуби на гости, като в последните 10 кръга допусна поне по 2 гола. Наполи спечели 5 мача поред у дома. В последните 5 мача с Кротоне, Наполи има 5 победи.

Прогноза: Наполи - Кротоне 2:0

 

Дженоа - Фиорентина
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Дженоа обърна Парма от 1:0 до 2:1 благодарение на два гола от Джанлука Скамака в последния кръг. Това обаче се смята за късмет от специалистите след дългата поредица негативни резултати, защото и в тази среща тимът не създаде достатъчно, макар да получи точките.

Фиорентина също постигна обрат, когато губеше с 1:0 и обърна Милан до 2:1, но в крайна сметка отново допусна да загуби с 3:2 преди почивката. Сега само Игор е контузен в тима и се очаква подобрение. 

При домакините не се очакват големи промени и само Лука Пелегрини е с травма. 

Дженоа направи 3 равенства поред в Серия А у дома. Домакините избегнаха загубата в 9 от последните 10 мача с Фиорентина. Сега Джузепе Ячини се завърна начело на "виолетовите" след напускането на Чезаре Прандели и задачата му на първо време е гарантиране на спасение.

Прогноза: Дженоа - Фиорентина 1:2

 

Беневенто - Парма
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Беневенто страдаше в резултатите си преди последния кръг, когато изненадващо удари Ювентус с 1:0 преди почивката. Така тимът в момента е на 7 точки далеч от опасността.

Парма поведе срещу Дженоа, но загуби с 2:1 за да остане на предпоследната позиция. Безопасността е на 4 точки дистанция и всяка точка е важна за гостите, но проблемите в момента са доста. Наказан за този мач е Педзела, а с контузии липсват още Брунета, Инглезе, Якопони и Зъркзе.

При домакините само Летициа е с контузия. 

Парма няма победа в 18 от последните 19 кръга. Беневенто не спечели в 7 поредни мача у дома.

Прогноза: Беневенто - Парма 1:1

 

Сасуоло - Рома
Дата: 03.04.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сасуоло заема осма позиция, но влоши формата си със само 1 победа в последните 5 кръга. Последната среща бе загуба от опашкаря Торино с 3:2.

Рома пропадна до шестото място след две поредни загуби, като надеждите са тимът да е работил над формата си по време на националната пауза.

И в двата лагера има доста проблеми преди този кръг. При домакините ключовият Берарди липсва, заедно с Локатели, Дефрел, Романя, Капуто и Бурабиа. При гостите с контузии са Мкхитарян, Смолинг, Кумбула, Верету и Дзаниоло.

Рома не загуби в 14 от последните 15 мача срещу Сасуоло. Сасуоло допусна поне по 2 гола в 4 поредни кръга. 

Прогноза: Сасуоло - Рома 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
312