Каузио: Агуеро може да е полезен за Юве


Н. Гавазов

Каузио: Агуеро може да е полезен за Юве

Световният шампион от 1982 г. и шесткратен първенец на Италия с Ювентус Франко Каузио предположи, че нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро ще се впише идеално в състава на "Старата дама". По-рано аржентинският нападател обяви, че ще напусне английския клуб в края на сезона.

"Той би бил идеален за Ювентус. Агуеро доказа, че може да бъде полезен в много клубове, ако е готов на 100%. Играчите вече не се считат за възрастни на 32 години. На мястото на ръководството на Ювентус бих му предложил двугодишен договор, защото съм убеден, че той ще донесе много ползи. Той може да бъде като Тевес. Въпреки това, Серхио трябва да бъде мотивиран и да иска да побеждава като Тевес", заяви Каузио за La Gazzetta Dello Sport.

Агуеро се премести в Манчестър Сити през лятото на 2011 г. от Атлетико Мадрид. Сумата на трансфера бе 40 милиона евро. Договорът му с "гражданите" изтича на 30 юни 2020 година. Аржентинецът взе участие в осем мача и отбеляза един гол през този сезон на английското първенство. Той четири пъти стана шампион на Англия, пет пъти спечели Купата на лигата, три пъти завоюва Суперкупата на Англия и един път Купата на Англия.

  Сподели
133