Анонс на 28-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 28-ми кръг от Серия А

Парма - Дженоа
Дата: 19.03.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Парма изненада Рома и постигна първа победа в Серия А от ноември, като предпоследният в таблицата се представи много добре и спечели с 2:0. 

Дженоа прие Удинезе последно и позволи на противника да си тръгне с точка при 1:1. Двата тима тук не се намират в най-добро състояние, но може би домакините ще се подобрят със самочувствието от последната среща.

Откъм състави, Парма посреща след наказание Юрай Куцка, докато аут остават Жервиньо, Галиоло, Якопони и Инглезе. Само Лука Пелегрини липсва при гостите. Андреа Масиело и Матиа Дестро се връщат след наказанията си последната седмица.

Парма има 5 поредни победи над Дженоа във всички турнири. Дженоа няма гол на гости в 3 поредни мача. Без  успех в 6 кръга за гостите, очаква се пропадане за сметка на приближаване спасението от Парма.

Прогноза: Парма - Дженоа 1:0

 

Кротоне - Болоня
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Последният  в класирането Кротоне бе близо до точка срещу Лацио след като Сими вкара два гола. Усилията на нападателя обаче бяха лишени от смисъл в края на мача след загубата с 3:2 на "Щадио Олимпико".

След две загуби в лигата Болоня губеше и от Сампдория, но положи усилия в крайна сметка да спечели двубоя с 3:1 и да се върне към победите. Тима е в почти перфектно здраве след като само Федерико Сантандер е с проблеми.

При домакините Сигарини и Луперто са с проблеми, като последният ще бъде заменен в отбраната от Кофи Джиджи. 

Кротоне има 8 загуби в последните 9 кръга. Болоня също не успя да спечели в 9 от последните си 10 мача на гости в Серия А. Тук гостите ще опитат да продължат формата си срещу последния.

Прогноза: Кротоне - Болоня 1:2

 

Специа - Каляри
Дата: 20.03.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Специа гостуваше на Аталанта в последния кръг и очаквано отстъпи с 3:1, което е трета загуба в последните 5 кръга, в който период няма и победи. 

Каляри бе набрал форма с две победи и равенство, което постави тима на границата на спасението. Последно обаче тимът загуби у дома от Ювентус и така остана на точка зад Торино и 17-ата позиция. 

Откъм състави, при домакините контузени са Побега, Проведел, Естевез и Сапонара. Само Марко Рог и Рикардо Сотил са с проблеми при гостите. Ликогянис и Паволети се връщат от наказания. 

Каляри няма победа в 18 от последните 20 мача в Серия А. Този двубой се оказва от голямо значение за двете страни, които не трябва да губят заради битката на дъното.

Прогноза: Специа - Каляри 0:0

 

Верона - Аталанта
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 13:30 ч.

Верона загуби в последните два кръга, последно във вълнуващ двубой със Сасуоло с 3:2. 

Аталанта се намира в добра форма, на четвъртата позиция в Серия А, на 3 точки от трето място, и последно тимът надви Специа с 3:1. В последните 6 кръга гостите имат 5 победи, и се очаква това да е протоколен мач за тях заради формата на домакина.

Роналдо Виейра, Никола Калинич и Ебрима Коли са контузени в лагера на Верона, докато при гостите липсват Хатебур, Госенс и Сутало. 

В първия мач между тези отбори този сезон Верона спечели с 2:0 когато бе в изключителна форма и заемаше висока позиция. Сега ситуацията е обратна, а след напускането на Шампионска лига от Реал Мадрид, Аталанта ще хвърли силите си обратно в локалното първенство.

Прогноза: Верона - Аталанта 0:3

 

Сампдория - Торино
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сампдория няма победа в последните 4 кръга, и в тях загуби 3 пъти, последно от Болоня на гости. С тази форма тимът пропадна до 11-ата позиция за момента. 

Торино се намираше в опасната зона, но промени мениджъра и резултатите и сега е на точка над опасността. В последните 4 кръга видяхме 2 победи и 2 загуби, като последния кръг Торо се справи у дома със Сасуоло с 3:2.

В съставите на двата тима няма много проблеми, като при домакините Гастон Рамирез е с наказание, а Ернесто Торегроса е с контузия. Гостите няма да разчитат на контузените Нкулу и Басели. 

Торино допусна по най-малко 2 гола във вратата си в 3 поредни кръга. Два от тях бяха загубени. Сампдория обаче не е в добро състояние и се очаква добър резултат за гостите.

Прогноза: Сампдория - Торино 1:2

 

Удинезе - Лацио
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Удинезе продължи поредицата без загуба на пет мача когато направи равен в последния кръг на гости на Дженоа 1:1. В тези пет срещи победите са две, и формата покачи тима на десетото място. 

С три загуби и две победи в последните пет кръга Лацио влоши състоянието си, пропадна до седмата позиция и на 4 точки зад Рома и шесто място, даващо право на игра в евротурнирите. 

Удинезе има доста проблеми, но изглежда в по-добра форма от съперника. Пусето, Окака, Жажало, Деулофеу и Овежан са с контузии. За гостите само Фелипе и Фарес са с травми. 

В последните 4 домакинства Удинезе не допусна гол и спечели 3 пъти. Лацио загуби 3 поред на гости в лигата и в тях допусна поне по 2 пъти във вратата си. 

Прогноза: Удинезе - Лацио 1:0

 

Рома - Наполи
Дата: 21.03.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Рома поправи една загуба с две победи, и в последния кръг неочаквано загуби от опашкаря Парма с 2:0 на гости. 

Наполи изигра силен мач с Милан на "Сан Сиро", и спечели минимално, с което помогна на Интер да се отдели на 9 точки на върха. С 3 победи и равенство в последните 4 кръга тимът набра скорост и доближи топ 4 и Аталанта на 2 пункта.

Откъм състави, домакините няма да разчитат на наказания Бруно Переш, докато контузени са още Мкхитарян, Верету, Жезу и Дзаниоло. При гостите наказан е Ди Лоренцо, докато с травми липсват Гулам, Петаня и Рахмани. 

Рома избегна загубата в 17 от последните 18 мача у дома в Серия А. И за двата тима този мач е много важен с оглед класирането под върха. Освен това след срещата идва пауза за национални срещи и настроението преди това ще е важно.

Прогноза: Рома - Наполи 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
445