Анонс на 27-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 27-ми кръг от Серия А

Сасуоло - Верона
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След две равенства Сасуоло влоши допълнително формата си като загуби от Удинезе, срещу когото не предложи нищо в нападение и се предаде пред ефективната стратегия на своя домакин.

Верона се намира само на 2 точки над своя противник и заема осмата позиция в таблицата. След 4 кръга без загуба, в които видяхме 2 победи тимът също загуби с 2:0 както своя домакин тук, но донякъде очаквано от Милан. Формата обаче е по-добра въпреки повечето липсващи имена.

Само Бурабиа е контузен при домакините, докато гостите не могат да разчитат на Тамезе, Виейра, Калинич и Коли. 

Гостите се намират в по-добро състояние в последните седмици, и ако нещо не се промени, Сасуоло ще продължи пропадането си.

Прогноза: Сасуоло - Верона 1:2

 

Беневенто - Фиорентина
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Беневенто изигра равностойна среща със Специа точно над опасната зона в класирането, като двата тима се разделиха при 1:1. Това донякъде подобрява формата на домакините тук, след като точката дойде след 2 загуби.

Фиорентина също навлезе в последния кръг след 2 загуби, и също взе точка последно, но това стана след голово шоу и 3:3, в което тимът сякаш спря да атакува във втората част. Сега много важно за тима е връщането на Франк Рибери, който липсваше с наказание. Гаетано Кастровили и Софиян Амрабат обаче са с травми.

При домакините само Гаетано Летициа и Иаго Фалке са с проблеми. 

Беневенто няма победа в 10 поредни кръга. Фиорентина пък не спечели в 11 от последните 12 мача на гости в Серия А. 

Прогноза: Беневенто - Фиорентина 1:1

 

Дженоа - Удинезе
Дата: 13.03.2021 г.
Час: 21:45 ч.

В последните 5 кръга Дженоа няма победа, а в 2 от последните 3 тимът загуби, включително последно срещу Рома

Удинезе се подобри напоследък и спечели 2 пъти в последните 4 кръга, като не отчете поражения. Последно тимът повдигна самочувствието си с 2:0 над Сасуоло, който се намира по-високо в класирането.

В двата тима има доста проблеми, като при домакините наказани са Дестро и Масиело. С контузии ще липсват още Пелегрини, Бираски и Пандев. За Удинезе петима са с травми - Пусето, Деулофеу, Жажало, Окака и Овежан.

Удинезе не загуби нито един от последните 9 мача с Дженоа във всички турнири. Дженоа обаче няма загуба в 7 поредни домакинства в Серия А. 

Прогноза: Дженоа - Удинезе 0:1

 

Болоня - Сампдория
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 13:30 ч.

Болоня влоши състоянието си в последните два кръга, които загуби от опашкаря Каляри и от Наполи, допускайки 3 гола, но пък играейки сравнително добре.

Сампдория няма победа в 4 кръга, като след 2 загуби тимът се подобри с две равенства, и последно също не надви Каляри при 2:2.

Откъм състави, при домакините Жерди Шоутен се връща от наказание и ще стартира в средата на терена. Контузени остават Томиясу, Дайкс, Хики и Сантандер. При гостите наказан е Омар Коли, а с травма липсва Торегроса. 

В последните 4 мача между тези отбори те бяха равни на полувремената и след края на срещите неизменно. В последните 6 мача у дома за Болоня срещу Сампдория домакините вкарваха поне по 2 пъти на този противник.

Прогноза: Болоня - Сампдория 2:1

 

Парма - Рома
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Парма се намира на предпоследното място и на 6 точки от безопасността. В последните 4 кръга тимът направи 3 равенства, но целта остава все така далеч. 

Рома спечели последната среща в лигата с Дженоа и след това се разправи в Европа с Шахтьор Донецк с 3:0, като състоянието на тима е добро въпреки липсващите имена.

И двата тима имат проблеми преди срещата, като наказан за Парма е Куцка, а с травми липсват Хернани, Корнелиус, Бани и Якопони. "Вълците" не могат да разчитат на Мкхитарян, Верету, Жезус, Калафиори и Дзаниоло. 

Парма няма победа в последните 17 кръга. В последните 8 поред тимът допусна поне по 2 гола във вратата си. Рома има 5 победи в последните 6 срещи с Парма. 

Прогноза: Парма - Рома 0:3

 

Каляри - Ювентус
Дата: 14.03.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Каляри се промени под ръководството на Леонардо Симпличи и в последните 3 кръга не загуби, спечели 2 пъти, направи равенство и се измъкна от опасната зона, като изглежда тръгва да отваря дистанция. 

Ювентус изоставаше от Лацио и успя да победи, след което победи и Порто в Шампионска лига, но отпадна поради правилото за гол на чужд терен. Очаква се сега тимът на Андреа Пирло да насочи повече усилия в локалната Серия А.

Откъм състави, при домакините наказани са Паволети и Ликогянис, а контузени - Рог и Сотил. При гостите Бентанкур лекува коронавирус, а с травми са Демирал и Дибала.

Юве не допсуна гол в 7 от последните 9 мача с Каляри, като спечели 8 от тях. "Старата госпожа" трябва да навакса дистанцията от 10 точки до върха, като вероятно ще започне от тук.

Прогноза: Каляри - Ювентус 0:2

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226