Анонс на 23-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 23-ти кръг от Серия А

Фиорентина - Специа
Дата: 19.02.2021 г.
Час: 19:30 ч.

Фиорентина загуби два кръга поред и пропадна до 16-ата позиция в таблицата. Изненадващо е как състав от такива имена приближава опасната зона, която е още 7 точки надолу в класирането. 

Специа изненада изключително когато последно победи с 2:0 лидерът в класирането Милан, с което предизвика разместване на върха. Сега Интер води таблицата с точка пред нерадзурите.

Откъм състави, при домакините ключовият Рибери е контузен, но Софиан Амрабат се връща от наказание в средата. Специа няма да разчита на наказаните Мартин Ерлик и Симоне Бастони, а М'Бала Нзола е контузен. 

Домакините ще опитат да избегнат трета загуба поред, докато на масата пред гостите стои историческо постижение - трета поредна победа в Серия А.

Прогноза: Фиорентина - Специа 0:1

 

Каляри - Торино
Дата: 19.02.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Каляри се намира в опасната зона и на 2 точки от безопасността, но тимът дълго време няма успех. Последния кръг бе минимална загуба от Аталанта. 

Торино е именно тимът, който може да застигне Каляри в таблицата с победа. След промяната на мендижъра Торо излезе от дъното с пет поредни равенства в лигата. 

Откъм състави, при домакините Марко Рог и Рикардо Сотил са с контузии. Торо вероятно ще заложи на подобен състав от последния кръг. Антонио Санабрия обяви, че е преодолял коронавируса и може да стартира кариерата си при гостите.

Торино направи 5 равенства поред в Серия А. Каляри загуби 8 от последните 9 мача в лигата. Каляри не успя и да вкара гол в 5 от последните 6 кръга. Без победа от ноември сега не се очаква промяна в съдбата на домакините.

Прогноза: Каляри - Торино 1:2

 

Лацио - Сампдория
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Лацио загуби на гости на Интер в последния кръг и така прекрасната поредица от победи беше прекъсната, а противникът зае първо място. 

Сампдория успя да надвие Фиорентина в един равностоен двубой. Тимът има 3 победи в последните 5 кръга. 

Лацио има доста проблеми в състава си, като контузени са Раду, Фелипе, Стракоша, Хоед и Ладзари. При гостите Антонио Кандрева ще се завърне в игра, а проблеми със здравето и наказания няма.

Лацио има 5 победи у дома в Серия А поред. Лацио не загуби нито един от последните 15 мача със Сампдория във всички турнири. 

Прогноза: Лацио - Сампдория 2:1

 

Дженоа - Верона
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Дженоа направи равен с Торино в последния кръг, с което задържа класирането в средата на таблицата. Формата напоследък е добра и срещата няма да е от леките за гостите.

Верона спря пропадането си след 3-те загуби в 4 кръга и надви Парма у дома си с 2:1 в последната седмица. Деветата позиция на тима е под заплаха от Сампдория, която е само на 3 точки разстояние.

В двата тима има проблеми, като при домакините контузени са Кришито, Касата и Бираски. При гостите наказани са Димарко и Колей, като с травми липсват още Цечерини, Давидовиц, Салседо и Бенаси. Матиа Дзакани се върна от наказание и ще участва.

Дженоа спечели последните 5 мача у дома срещу Верона, като във всеки мач вкара поне по 2 гола. В 5 от последните си 6 срещи Дженоа не допусна гол. Верона е на поредица от 3 загуби на гости и се очаква това да продължи.

Прогноза: Дженоа - Верона 1:0

 

Сасуоло - Болоня
Дата: 20.02.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Сасуоло се върна към победите в последния кръг като спечели на гости на последния Кротоне. Това надали може да говори за подобрение в представянията, но може да е донесло нужното самочувствие за промяната, след редицата загуби и равенства, които тимът постигна в лигата.

Болоня доминираше в играта срещу Беневенто, но не успя да вземе победа и така остана на точка от 11-ата позиция в таблицата.

Откъм състави, при домакините Филипо Романя, Мехди Бурабиа и Жереми Бога са с травми. Ферари се връща в игра след наказание. Гостите все още не разчитат на Гари Медел и Федерико Сантандер. 

Сасуоло спечели последните 3 сблъсъка с Болоня във всички турнири. В тях тимът и вкара поне по 2 гола, но напоследък представянията на домакините спаднаха. Това обичайно няма значение в дербита, като видно от формата, всеки един отбор би могъл да вземе успеха.

Прогноза: Сасуоло - Болоня 1:2

 

Парма - Удинезе
Дата: 21.02.2021 г.
Час: 13:30 ч.

Парма нареди четвърта загуба в лигата след гостуването на Верона последно. На 4 точки от безопасността формата на този отбор не предполага спасение в момента.

Удинезе бе на поредица от 4 срещи без загуба, но очаквано отстъпи на Рома последно на Щадио Олимпико. В тима не се очакват проблеми в състава, и контузени остават Пусето, Перейра, Жажало и Форестиери.

При домакините само Роберто Инглезе и Грациано Пеле са с травми. Така новият нападател ще почака дебюта си.

Парма има 9 загуби в последните 10 кръга, и ги разнообрази с равенство. Срещу Удинезе обаче Парма вкара поне по 2 гола в последните 5 срещи между отборите. В момента у дома Парма няма вкаран гол в 8 поредни мача, което ще бъде задача пред Пеле при завръщането му.

Прогноза: Парма - Удинезе 0:2

 

Аталанта - Наполи
Дата: 21.02.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Аталанта спечели късно и минимално срещу Каляри и изглежда нещо липсваше в нападението в последния кръг. 

Наполи има доста здравословни проблеми, но все пак успя да надвие Ювентус в последната среща чрез дузпа, след която героично се бранеше. 

Само Ханс Хатебур е с контузия при домакините. За гостите обаче липсва почти цял отбор имена, като с контузии липсват Лозано, Мертенс, Политано, Оспина, Петаня, Манолас, Деме и Хисай.

Според някои медии Дженаро Гатузо ще загуби мястото си начело на Наполи при загуба. Аталанта обаче няма загуба в 12 от последните 13 кръга и е фаворит.

Прогноза: Аталанта - Наполи 2:1

 

Беневенто - Рома
Дата: 21.02.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Беневенто успя да спаси точка срещу Болоня въпреки че отстъпваше в играта в петък. 

Рома прегази лесно Удинезе с 3 гола и се върна в тройката на върха. Тимът обаче има някои проблеми с липсващи играчи, защото контузени са Ибанез, Смолинг, Кристанте, Кумбула и Сантон. 

Само Гаетано Летициа е контузен при домакините. Рикардо Импрота и Артур Йонита се връщат от наказания. 

Беневенто няма победа в 6 кръга. Не се очаква тимът да се противопостави на "вълците".

Прогноза: Беневенто - Рома 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
279