Анонс на 21-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 21-ви кръг от Серия А

Сасуоло - Специа
Дата: 06.02.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сасуоло последно се изправи срещу един от изпадащите - Каляри, който бе на поредица от 5 загуби, и домакините не успяха да вземат победата срещу опашкаря, като с 2 загуби и 2 равенства в последните 4 кръга тимът пропадна до 8-ата позиция с потенциал за пропадане и по-дълбоко.

Специа загуби минимално от Удинезе в последния кръг и така вече има поражения в два поредни кръга и няма победа в 3 кръга. В лагера на гостите има и много липсващи - Побега и Сапонара поради наказания, а поради травми - Ферер, Матиело, Пиколи, Марчидза и Ндзола.

При домакините Лопез е с наказание и с травми са Берарди, Бурабиа и Романя. 

Сасуоло спечели 5 поредни мача срещу Специа и определено е фаворит. Формата на домакините обаче се влошава напоследък.

Прогноза: Сасуоло - Специа 1:0

 

Аталанта - Торино
Дата: 06.02.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Аталанта бе на поредица от добри резултати, но последно тимът се затрудни много срещу Лацио, макар и у дома си, и заслужено загуби с 3:1. Сега задачата е по-лесна, макар противникът да смени мениджъра и да започна да взима резултати.

С три поредни равенства Торино най-накрая се покачи извън опасността, но на равни точки с 18-я Каляри. Надеждите на феновете за спасение обаче са живи след допускането само на 1 загуба в последните 6 кръга. Последно тимът дори поведе срещу Фиорентина, но не издържа и допусна 1:1.

Откъм състави, при домакините Марио Пасалич и Ханс Хатебур са с контузии. Робин Госенс се връща от наказание и ще започне от ляво. За гостите наказан е Санабриа, докато с травми липсват Нкулу и Войвода. Роландо Мандрагора може да стартира в средата на терена след януарския си трансфер в Торо.

Аталанта вкара поне по 2 гола на Торино в последните 3 срещи между тези отбори. Домакините традиционно вкарват доста на своите съперници и са фаворити в двубоя.

Прогноза: Аталанта - Торино 3:1

 

Дженоа - Наполи
Дата: 06.02.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Дженоа подобри формата си напоследък и не загуби в последните 4 кръга, спечелвайки 3 от тях, последно срещу Кротоне с 3:0. По този начин тимът се покачи до 14-ата позиция и избяга с 6 точки на опасната зона.

Наполи също спечели 3 в последните 4 и последно нямаше проблем с Парма при успеха с 2:0. През седмицата пък в първия кръг от полуфиналите на Копа Италия тимът не загуби срещу Аталанта след 0:0. 

При домакините контузени са Сапата, Бираски и Касата, докато при гостите Фабиан Руиз има коронавирус, а с травма е Деме.

Дженоа направи 4 поредни сухи мрежи. Наполи не загуби последните 17 мача срещу този съперник и е фаворит. В последните 3 гостувания в Дженоа, Наполи вкара поне по 2 гола. Въпросът в момента е колко свеж може да бъде съставът на гостите.

Прогноза: Дженоа - Наполи 1:2

 

Беневенто - Сампдория
Дата: 07.02.2021 г.
Час: 13:30 ч.

Беневенто загуби 3 пъти в последните 4 кръга и пропадна до 12-ата позиция в таблицата. В последната загуба от Интер тимът дори не отправи удар срещу съперника. 

Сампдория също не създаде много срещу Ювентус и ще опита да се върне към резултатите тук. 

В двата тима няма много проблеми, като при домакините контузен е Летициа, а Марко Сау е с наказание. Фабио Депаоли може да дебютира тук след като пристигна под наем именно от Сампдория. При гостите Ферари и Габиадини продължават да лекуват травми. 

В последните 5 мача между тези отбори Сампдория вкара поне по 2 гола. Беневенто допусна поне по 2 пъти в 4 поредни кръга. Така фаворити са гостите, които и се намират в по-добрата форма и класиране.

Прогноза: Беневенто - Сампдория 1:2

 

Удинезе - Верона
Дата: 07.02.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След двата равни Удинезе подобри формата си с победа на гости на Специа в последния кръг. 

Верона надви Наполи, но след това не показа нищо срещу Рома, с което остана на деветата позиция в Серия А. 

В двата лагера има известни проблеми преди кръга, като при домакините наказан е Родриго де Пол, докато с травми липсват Форестиери, Жажало и Пусето. Очаква се Фернандо Йоренте да направи пълен дебют. При гостите с травми са Велосо, Фавили, Салседо, Бенаси и Стураро. 

Удинезе не допусна гол в последните 3 домакинства срещу Верона. Тимът обаче няма победа в 5 поредни домакинства, и не вкара в последните 3 мача срещу Верона във всички турнири. 

Прогноза: Удинезе - Верона 0:0

 

Парма - Болоня
Дата: 07.02.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Само точка отделя Парма от дъното на таблицата, като тимът има по-малко победи от последния - Кротоне. Последно Наполи надви домакините с 2:0 и ситуацията на дъното не се подобри. 

Болоня има 3 загуби в последните 4 кръга и приближава борбата за оцеляване. В последния кръг не се очакваше резултат срещу Милан, но гостите поне вкараха за 2:1. 

Откъм състави, при домакините липсват контузените Педзела, Лаурини и Якопони. При гостите контузени са само Гари Медел и Федерико Сантандер. 

Матиа Бани и Денис Ман бяха привлечени от Парма през януарския прозорец и предстои да видим дали ще помогнат на класирането. Парма не успя да вкара гол в 7 домакинства в Серия А. Болоня не вкара гол в 3 поредни гостувания. Победата за гостите липсва в 10 от последните 11 кръга, което е надежда за домакините да спечелят поне точка.

Прогноза: Парма - Болоня 1:1

 

Лацио - Каляри
Дата: 07.02.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Лацио изигра една от най-силните си срещи за сезона в последната неделя когато се справи с Аталанта с 3:1. Това бе пета поредна победа в Серия А и сега тимът е в битката за Шампионска лига, където са амбициите от началото на сезона.

Каляри допусна късно изравняване от Сасуоло в последния кръг. След многото поредни загуби в опасната зона обаче равенството е подобрение и ще трябва да се търси още от това за излизането от зоната на изпадащите. 

И в двата лагера има проблеми преди срещата, като при домакините наказан е Патрич, докато с травми са Фелипе, Стракоша, Кайседо и Раду. Матео Мусачио може да направи пълен дебют. При гостите контузени остават Рог, Чепители, Дънкан и Клаван. 

Лацио спечели последните си 9 домакинства срещу Каляри във всички турнири. В последните 7 вкара и поне по 2 гола на Каляри. В последните 5 кръга поред Лацио вкарва поне по 2 пъти на всеки съперник и тук вероятно ще спечели убедително.

Прогноза: Лацио - Каляри 3:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
464