Шчесни: Показахме, че сме гладни за трофеи


И. Ангелов

Шчесни: Показахме, че сме гладни за трофеи

Вратарят на Ювентус Войчех Шчесни обяви, че Ювентус е доказал глада си за трофеи след като спечели Суперкупата на Италия в сряда срещу Наполи. Бившият страж на Арсенал помогна за успеха с 1:0 и първия трофей за Андреа Пирло начело на отбора. В Серия А обаче Юве изостава с 10 точки от Милан.

"След срещата веднага ме изпратиха в друга стая за допинг тест, и нямах време да празнувам с момчетата. Това е жалко, но те се насладиха. Но ние се намираме само на два дни от срещата с Болоня в неделя и трябва да продължим веднага.

"Киелини ми благодари, но ако ние не допуснахме, то това е заради неговото страхотно представяне. Срещу Наполи ние показахме, че сме отбор, който е много гладен за трофеи. Тази година може и да спечелим титлата за десета година поред и това също ще докаже глада ни, и ние не искаме да спираме до тук. Трябва да стигнем до края.

"Когато изграждаме атаки, ние трябва да играем спокойно, но когато загубим топката трябва да изядем терена за да си я върнем. Опитваме това, и срещу Наполи показахме перфектен баланс. Бяхме компактни и страдахме до победата. За да печели срещи, отбор като Юве трябва да има мотивация и глад.

"Трябва да върнем мястото си в таблицата защото не е достатъчна позицията, в която сме в момента. Искаме да се борим за Скудетото. Срещу Болоня трябва да играем добре с топката и да сме внимателни в защита. След това с качеството, което имаме в атака, ще трябва да създадем положения."

  Сподели
240