Рома и Лацио ще спретнат голово реми в дербито на Рим


А. Павлов

Рома и Лацио ще спретнат голово реми в дербито на Рим

Рома - Лацио
Стадион: "Стадио Олимпико", Рим
Дата: 19.01.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

1/8 финалите за Купата на Италия ни поднасят един от най-големите шедьоври в световния футбол - дербито на Рим. Дуелите между Рома и Лацио винаги са били крайно непредвидими. В последните години пък се забелязва една странна, но не толкова нелогична тенденция. Отборът, който се намира в по-слаба форма, печели дербито. Последният пример за това беше успехът, който записаха джалоросите по-рано през сезона.

Сега обаче двата тима ще се срещнат не в Серия A, a за купата. През последните години вълците и орлите стигат далеч напред в състезанието.

Един-два пъти то спаси и участието им в Европа. Понастоящем обаче Рома и Лацио се намират в добро състояние, като заемат съответно трета и четвърта позиция в таблицата на шампионата. В последния рунд от калчото и двата отбора записаха победа. Орлите надвиха Сампдория с 1:0, а джалоросите си тръгнаха с трите точки от визитата в Чезена след успех със същия резултат. Двата тима имат добри шансове да спечелят титлата.

Това е нещо, от което бяхме отвикнали. То обаче наистина е една сериозна предпоставка за вълнуваща продукция в задаващия се двубой.

В този ред на мисли очаквам, че както Рома, така и Лацио ще търси само победата в предстоящата среща, и то чрез нападателни действия. За голяма жалост двамата капитани Франческо Тоти и Томазо Роки няма да вземат участие в дуела, тъй като страдат от леки контузии.

В редиците на двата тима обаче има достатъчно качествени атакуващи играчи, които могат да вкарат много голове. Друг е въпросът дали ще има победител в дербито.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

12 декември Рома - Бари 1:0 (Серия А)
18 декември Милан - Рома 0:1 (Серия А)
06 януари Рома - Катания 4:2 (Серия А)
09 януари Сампдория - Рома 2:1 (Серия А)
16 януари Чезена - Рома 0:1 (Серия А)

Лацио:

12 декември Ювентус - Лацио 2:1 (Серия А)
19 декември Лацио - Удинезе 3:2 (Серия А)
06 януари Дженоа - Лацио 0:0 (Серия А)
09 януари Лацио - Лече 1:2 (Серия А)
16 януари Лацио - Сампдория 1:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Рома - Лацио

166 мача
61 победи за Рома
60 равенства
45 победи за Лацио
Голова разлика: 203:162 за Рома

 

Коефициенти от bet365:

Рома - 1.90
Равен - 3.40
Лацио - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
306