Анонс на 18-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 18-ти кръг от Серия А

Болоня - Верона
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Болоня се намираше на поредица от 5 равенства, но последно тимът не показа нищо срещу Дженоа и загуби с 2:0. 

Верона спечели срещу Кротоне и се държи стабилно в горната половина на класирането. В тима обаче има някои проблеми след като контузени са Велосо, Виейра, Лазович, Фавили и Бенаси.

Медел, Сантандер и Мбайе са с травми при домакините. Матиас Сванберг обаче се връща от наказание, и Лукаш Скорупски ще може да се върне на врата след последните си проблеми.

Болоня няма победа в 8 кръга. Верона няма загуба в 7. В последните си 3 домакинства Болоня допусна поне по 2 пъти във вратата си, което дава шанс на гостите за успех.

Прогноза: Болоня - Верона 1:2

 

Торино - Специа
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 19:00 ч.

След като загуби от Милан в лигата, Торино напусна и Копа Италия срещу същия съперник и сега ще може да се върне към по-добра форма с по-преодолими съперници. 

Специа се подобри с две поредни победи в лигата, които отдалечиха тима от опасността, особено след като предходните 3 срещи бяха загуби. Сега се очаква и скорошно завръщане на Андрей Гълабинов в нападение, макар той да е под въпрос. Липсват още Бастони, Матиело и Дзот.

Торо няма да разчита на Ринкон, който е наказан, и Войвода, който е с травма. През сезона до тук Торино не успя да вземе победа на свой терен, като класирането в опасната зона е потвърждение за формата на отбора. Така се очаква успех за гостите.

Прогноза: Торино - Специа 0:1

 

Сампдория - Удинезе
Дата: 16.01.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Сампдория влетя в долната половина на таблицата след 3 загуби в последните 4 кръга, като последно тимът не показа достатъчно срещу Специа и загуби.

Удинезе също загуби 3 в последните 4, и последно се провали срещу Наполи, който не се и очакваше да затрудни. Проблемите в лагера на гостите са доста и опасната зона приближава. 

Ферари и Габиадини остават контузени при домакините, докато Янкто е с наказание. При гостите аут с травми са Пусето, Нуйтинк, Окака, Жажало и Форестиери. Жерар Деулофеу може да се завърне след последната си травма.

Сампдория спечели последните си 3 мача с Удинезе у дома. В последните 3 поредни домакинства тимът вкара поне по 2 гола. Удинезе няма победа в 6 кръга и формата предполага да отстъпи отново тук.

Прогноза: Сампдория - Удинезе 2:1

 

Наполи - Фиорентина
Дата: 17.01.2021 г.
Час: 13:30 ч.

Наполи спечели на гости на Удинезе в последния кръг, но формата на тима е противоречива в последните седмици. 

За Фиорентина Душан Влахович продължава да впечатлява и нападателят донесе нова победа с минималното 1:0 над Каляри в последния кръг. В последните седмици гостите показват подобрение, което се отрази на покачване до 12-ата позиция, а в момента и здравето е перфектно в отбора, и Гаетано Кастровили се връща от наказание.

При домакините наказан е Ди Лоренцо, Осимхен има коронавирус, а контузен е Манолас. Завръщането на Мертенс и Кулибали ще има голямо значение за тима, който на хартия изглежда много над съперника.

Прогноза: Наполи - Фиорентина 2:1

 

Кротоне - Беневенто
Дата: 17.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След кратко съживяване, Кротоне отново заема последното място и отново нареди 3 загуби, последната на гости на Верона.

Беневенто очаквано получи доста голове от Аталанта и загуби също, но тимът се държи в средата на класирането въпреки че загуби 2 пъти в последните 3 кръга. 

Кротоне не може да разчита на наказан Река и контузени Сигарини, Мароне, Молина и Бенали. При гостите с травми са Шиатарела, Летициа, Калдирола, Туиа и Виола. 

Кротоне запази 3 поредни сухи мрежи у дома срещу Беневенто. Кротоне спечели и 5 от последните 6 мача срещу този съперник. Формата на двата тима обаче е противоположна в момента и се очаква успех на гостите.

Прогноза: Кротоне - Беневенто 0:2

 

Сасуоло - Парма
Дата: 17.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сасуоло загуби от Ювентус в неделя, но в дадени моменти надигра съперника и имаше шансове въпреки че остана с 10 човека в игра. В последните седмици тимът редува победи и загуби, с което изпадна до 7-ата позиция в таблицата.

Парма продължи лошата си форма с пета поредна загуба и така заема предпоследното място. В последния кръг не се и очакваше изненада срещу Лацио, и тук задачата е също толкова трудна. Парма има и твърде много проблеми с липсващи играчи. Наказан е Хернани, а с травми са Осорио, Якопони, Галиоло, Граси, Лауринии Карамо.

При домакините Обианг ще липсва с наказание, докато травми имат Берарди и Романя. 

Парма не загуби в нито един от последните 5 мача със Сасуоло. На гости Парма допусна поне по 2 гола в 8 от последните 9 мача, и в този случай се очаква убедителен успех на домакините.

Прогноза: Сасуоло - Парма 2:0

 

Аталанта - Дженоа
Дата: 17.01.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Аталанта продължи добрата си форма в последния кръг с убедителен успех над Беневенто. С три поредни победи тимът държи петата позиция и гледа към Юве, Интер и Милан.

Дженоа успя да напусне опасната зона след победа над Болоня, която е втората в последните 4 кръга. Тимът обаче има проблеми с липсващи играчи - Сапата, Пелегрини, Бираски, Марчети и Касата.

При домакините само Пасалич и Песина са с контузии. 

В последните 4 домакинства Аталанта вкара поне по 3 гола на всеки съперник. Очаква се подобно постижение и нов успех тук за Аталанта.

Прогноза: Аталанта - Дженоа 3:0

 

Каляри - Милан
Дата: 18.01.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Каляри инкасира четвърта поредна загуба в Серия А, като последно загуби минимално във Фиорентина, като пропусна и дузпа. 

Милан се върна към победите след загубата от Ювентус, като надви Торино с 2:0. Сега Златан Ибрахимович се завръща и не се очаква нищо друго освен задържане на отличната форма на лидера в класирането.

Нандез е наказан, а контузени са Рог, Фараго и Клаван при домакините. Милан не може да разчита на наказан Леао и контузени Габиа, Салемакерс, Бенасер и Крунич.

В последните си 14 гостувания в лигата Милан вкара поне по 2 гола. Милан избегна загубата в 28 от последните си 29 кръга. Каляри загуби 4 поред и се очаква да отстъпи отново.

Прогноза: Каляри - Милан 0:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
575