Вълците ще вземат римското дерби


И. Ангелов

Вълците ще вземат римското дерби

Лацио - Рома
Стадион: Олимпико
Дата: 15.01.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Лацио не успяваше да намери постоянство напоследък, но без загуба в три кръга и с две поредни доминантни представяния в Серия А тимът ще се надява най-накрая да включи на скорост и да атакува горните позиции в класирането. Подходяща сцена за демонстриране на намеренията е именно локалното дерби с Рома, която заема 3-то място.

"Вълците" се намираха на поход от 3 победи преди да срещнат Интер, срещу който отстъпваха в играта, но късно в срещата намериха начин все пак да не загубят след 2:2. Така стабилната форма бе задържана, а второто място е само на 3 точки дистанция.

Откъм състави, при домакините травми лекуват Кореа, Стракоша, Фарес и Лулич. За гостите контузени са Сантон, Миранте, Калафиори, Дзаниоло и Фацио. Несъмнено обаче и двата тима ще заложат на най-силния наличен персонал.

Миналата година и двете срещи в лигата между тези отбори завършиха при 1:1. Исторически Рома държи аванс с 23 победи в 58 срещи, докато "домакините" имат само 17 победи. 7 от последните 8 срещи между тези отбори продуцираха над 2.5 гола средно, което е предпоставка за зрелищен мач. 

Последното почти се гарантира от формата на Чиро Имобиле за Лацио, след като той вкара 3 гола в последните 4 мача. Рома не допусна гол само в 1 от последните 8 мача, и се очаква да получи гол. Тимът разчита на това да вкара повече от противника в своя стил, и представянията този сезон сочат именно към това.

Прогноза: Лацио - Рома 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рома (Пауло Фонсека)
 
Лопез
   
Манчини
Смолинг
Ибанез
Карсдорп
Вилар
Верету
Спинадзола
Мкхитарян
Джеко
Пелегрини
Имобиле
Кайседо
Марусич
Алберто
Лейва
Милинкович-Савич
Ладзари
Раду
Асерби
Фелипе
   
Рейна
 
Лацио (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Лацио - Рома 1:2

  Сподели
255