Интер разгроми Болоня


Л. Михайлов

Интер разгроми Болоня

Интер записа поредна победа под ръководството на Леонардо. "Нерадзурите" без проблеми се справиха със средняка Болоня, надделявайки с категоричното 4:1. С тази победа европейските шампиони се изкачиха на четвъртата позиция и изостават от лидера Милан с 8 точки.

Домакините поеха инициативата от началото на срещата и Диего Милито нацели страничния стълб с глава още в първите минути. Така се стигна до 20-ата минута, когато Ето'о напредна и подаде към Станкович, който засече топката и я прати право в мрежата. Девет минути по-късно Тиаго Мота намери по чудесен начин Милито, аржентинецът напредна и от близо удвои резултата.

След почивката Болоня се опита да се върне в мача, но пропуски направиха Хименес и Ди Вайо. В 62-ата минута обаче Ето'о оформи класическото 3:0 след красива комбинация с Диего Милито. Десет минути по-късно камерунецът отбеляза и от фаул за 4:0. Гостите успяха да вкарат почетно попадение в 77-ата минута, дело на най-активния футболист от Болоня през мача Хименес. Той се възползва от разбъркване пред Кастелаци след корнер.

  Сподели
158