Анонс на 17-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг от Серия А

Беневенто - Аталанта
Дата: 09.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Беневенто има 3 победи в последните 4 кръга и държи мястото в средата на таблицата. Последно тимът се справи с Каляри и остави противника близо до опасната зона.

Аталанта продължи прекрасната си домакинска форма и също има 3 победи в последните 4 кръга. Тимът победи класически Парма и се очаква и нов успех тук. Здравето в тима е почти перфектно в момента, и само Марио Пасалич има проблем. Кристиан Ромеро се връща и от наказание.

При домакините аут са Калдирола, Фалке и Виола. 

Аталанта направи 3 поредни равенства на гости. В последните 4 кръга обаче тимът вкара поне по 2 гола, и се очаква тук да няма изключение.

Прогноза: Беневенто - Аталанта 0:2

 

Дженоа - Болоня
Дата: 09.01.2021 г.
Час: 19:00 ч.

След два кръга без загуба, Дженоа отстъпи на Сасуоло в последния кръг и така остана в опасносната зона за изпадане. 

Болоня е на поредица от 5 равенства и държи позиции, а последно тимът остана рано с човек по-малко срещу Удинезе, и допусна изравняване в крайна сметка. 

И двата тима имат много проблеми. При домакините наказан е Голданига, а при гостите - Сванберг. Освен това контузени при Дженоа са Сапата, Пандев, Пелегрини, Бираски, Марчети и Касата. С контузии при гостите са Медел, Де Силвестри, Скорупски, Сантандер, Мбайе и Денсуил.

Дженоа няма победа в 14 от последните 15 кръга, като гостите се намират в малко по-добро състояние.

Прогноза: Дженоа - Болоня 1:2

 

Удинезе - Наполи
Дата: 10.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Удинезе успя да достигне до точка срещу Болоня в последния кръг след като игра с човек повече цяло полувреме. Това може да се счита за подобрение на формата след две загуби и липса на победа в 5 кръга.

Наполи изненадващо отстъпи на Специа през седмицата, въпреки че на хартия се очакваше да отвее опонента си. В тима промяна в здравословен план няма, като Мертенс и Кулибали са контузени, а Осимхен е с коронавирус.

При домакините аут остават Пусето, Окака, Нуйтинк, Деулофеу и Жажало, всички от които са ключови играчи. 

Наполи спечели 8 от последните 9 мача между тези отбори. Удинезе допусна поне по 2 гола в 3 поредни кръга и няма победа в 5 поред.

Прогноза: Удинезе - Наполи 1:2

 

Верона - Кротоне
Дата: 10.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Верона не създаде особено много опасности срещу Торино, но все пак направи равенство на гости 1:1. Напоследък резултатите на домакините са разнообразни и формата страда от липса на постоянство.

Кротоне, който заема последната позиция, очаквано загуби от Рома и ще се надява в този случай да има шанс да спечели поне точка. Здравето при гостите е на по-добро ниво от на противника, след като тук липсват само Сигарини и Бенали.

Верона не може да разчита на 6 човека с контузии - Велосо, Виейра, Лазович, Фавили, Бенаси и Ди Кармине. 

Кротоне няма успех в 8-те си гостувания този сезон. Верона е фаворит за спечелването на срещата.

Прогноза: Верона - Кротоне 2:1

 

Парма - Лацио
Дата: 10.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Парма нямаше никакъв шанс срещу Аталанта и отстъпи с 3 гола. С 4 поредни загуби тимът влезе в опасната зона на дъното. 

Лацио се справи с Фиорентина в последния кръг и така застана на 3 точки от топ 6 позициите в класирането след отпускане на формата по-рано. Сега Лукас Лейва ще се върна в игра, но аут остават Кореа, Фарес и Лулич.

При домакините проблемите са доста и контузени са Куцка, Жервиньо, Галиоло, Граси, Карамо и Якопони.

Парма не вкара гол в 5 поредни кръга, от които загуби 4 поред, и в тези загуби тимът допусна поне по 2 пъти във вратата си. Лацио спечели последните 4 мача между тези отбори. Сега се очаква да видим как ще подейства на домакините завръщането на Роберто Д'Аверса начело, след освобождаването на Фабио Ливерани.

Прогноза: Парма - Лацио 1:2

 

Фиорентина - Каляри
Дата: 10.01.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Фиорентина не игра много добре срещу Лацио и не създаде особено много ситуации пред вратата на противника. Победата в последните 5 кръга е само 1, колкото и загубите, поради което тимът не стои на добро място в таблицата.

Каляри е само точка надолу на петнадесетата позиция и с 3 поредни загуби не изглежда в добро състояние. Към това добавяме и наказан Нандез в момента, който ще липсва заедно с контузените Годин, Рог и Фараго.

При домакините наказан е Касстровили, а само Рибери липсва с травма, която несъмнено се отрази на представянето, както по-рано през сезона.

Последните 4 домакинства на Фиорентина бяха равенства. Каляри обаче загуби 3 кръга поред, допускайки поне по 2 гола във вратата си. Любопитно е, че Каляри не загуби в 5 поредни мача с Фиорентина, която е фаворит в случая.

Прогноза: Фиорентина - Каляри 2:1

 

Специа - Сампдория
Дата: 11.01.2021 г.
Час: 21:45 ч.

След два месеца без победа Специа постигна това по най-изненадващ начин срещу един от големите отбори в лигата Наполи, и то на гости. Трите точки помогнаха на новака да се покачи до 2 точки над опасността в момента.

След две загуби, Сампдория също спечели изненадващо, и то срещу тимът, който щеше да оглави лигата при по-добър резултат - Интер. В срещата на гостите имаше и доста късмет, но трите точки са факт. 

Откъм състави, при домакините наказан е Исмаили, а с травми липсват Гълабинов, Бастони, Дзот и Матиело. При гостите с контузии аут са Ферари, Силва и Габиадини. Албин Екдал се завръща в състава.

Специа няма победа в последните си 8 домакинства, и се очаква да отстъпи тук.

Прогноза: Специа - Сампдория 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
571