Анонс на 16-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Серия А

Каляри - Беневенто
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 13:30 ч.

Каляри има 3 загуби в последните 5 кръга и не регистрира победа в последните месеци. В последния мач с Наполи тимът отстъпи срамно с 4 гола, и така пропадането в таблицата продължава.

Беневенто се намираше на поредица от две победи, но срещу Милан не се очакваше такава. В загубата с 2:0 тимът пострада на контра на два пъти от първенеца в класирането. 

В двата състава има някои проблеми, като при домакините наказан е Ликогянис, а с травми липсват Годин, Онас, Рог и Фараго. При гостите с травми са Фалке, Калдирола и Летициа.

Каляри няма победа в 8 кръга. Филипо Индзаги ще е уверен срещу една от най-слабите защитни линии в лигата в момента.

Прогноза: Каляри - Беневенто 1:3

 

Кротоне - Рома
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Кротоне сякаш бе започнал добре срещу Интер, но в крайна сметка се предаде във второто полувреме и капитулира с 6 гола. Не се и очакваше много от тима, който заема последната позиция в таблицата в момента. 

Рома спечели 4 пъти в последните 5 кръга, като раздели победите си само когато отстъпи на Аталанта с 4:1. Формата на тима обаче отстъпва само на Интер и Милан, които са и единствените отбори над "вълците" в класирането на Серия А.

Откъм състави, при домакините само Сигарини и Бенали са с проблеми. Рома не може да разчита на Спинадзола, Педро, Миранте, Дзаниоло, Пасторе и Фацио.

Рома не допусна гол от Кротоне в последните 4 срещи между тези отбори. Тези срещи бяха спечелени от "вълците". Очаква се резултатна победа и в този случай.

Прогноза: Кротоне - Рома 0:3

 

Аталанта - Парма
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Аталанта започна годината подобаващо като се разправи със Сасуоло с 5:1 в неделя. Тази победа идва малко след равенство с Ювентус и погром над Рома с 4:1, все впечатляващи резултати. 

Парма отстъпи у дома срещу опашкаря Торино, като помогна на прекия съперник на дъното да излезе от опасната зона, докато гостите се настаниха само на точка над опасността.

Кристиан Ромеро е наказан за домакините, а с контузия е само Марио Пасалич. За Парма отсъстват цели 6 човека с травми - Куцка, Жервиньо, Осорио, Граси, Лаурини и Якопони.

Аталанта спечели последните 4 срещи с Парма във всички турнири. Парма се намира в негативна поредица от 3 загуби, докато домакините спечелиха 3 поред у дома. Очаква се резултатна победа за Аталанта.

Прогноза: Аталанта - Парма 3:0

 

Болоня - Удинезе
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Болоня взе своята втора суха мрежа за сезона с последното равенство с Фиорентина. Това означава още и 4 поредни равенства в лигата. 

Удинезе загуби резултатно на гости на Ювентус, и така с две поредни загуби стои близо до опасната зона. Все пак когато Юве отпусна педала на газта тимът създаде някои опасности на Шчесни. 

Откъм състави, наказан при домакините е Домингез, а с травми са Де Силвестри, Мбайе, Скорупски и Сантандер. При гостите аут са Пусето, Окака, Жажало и Деулофеу.

Болоня няма победа в 6 поредни кръга, а поредицата от равенства накланя везните в тази посока.

Прогноза: Болоня - Удинезе 0:0

 

Лацио - Фиорентина
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Лацио не може да намери постоянство този сезон и редува различни резултати. Последно тимът поведе срещу Дженоа на гости, но не успя да затвори мача и в крайна сметка излезе само с точка при 1:1.

Фиорентина не загуби в 4 поредни кръга, но победата е само една в този период. Срещу Болоня тимът не показа нищо в нападение, но и не допусна във вратата си. Здравето в тима е почти перфектно, обаче, и само Патрик Кутроне е с травма.

При домакините Лукас Лейва е с наказание, а с травми са Кореа, Фарес, Пароло и Лулич. 

Лацио спечели 5 от последните 6 мача с Фиорентина. Гостите се подобриха напоследък, но победите все още липсват и в последните 10 кръга виждаме само 1.

Прогноза: Лацио - Фиорентина 1:1

 

Сасуоло - Дженоа
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Сасуоло като по традиция отстъпи резултатно от Аталанта, и сега в последните 7 мача срещу този съперник виждаме допуснати 27 гола. С две загуби в последните 3 кръга домакините пропаднаха до 6-ата позиция в класирането, но само на 1 точка от отборите на 4-та и 5-та позиция.

Дженоа взе важна точка от Лацио след като изоставаше в резултата и се подобри във втората част. Така от предпоследната позиция тимът е равен с 18-я и 17-я, и е на точка от 16-то място. В лагера на гостите обаче има много липсващи - Сапата, Стураро, Пелегрини, Бираски, Марчети, Касата.

За домакините аут са само Сантос и Романя. Обианг и Толиан се връщат в състава, а под въпрос е Филип Джуричич, след като последно той бе извън тима по дисциплинарни причини.

В последните 3 кръга Сасуоло допусна по най-малко 2 гола. Дженоа обаче няма победа в 13 от последните 14 кръга. 

Прогноза: Сасуоло - Дженоа 2:1

 

Торино - Верона
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Торино успя да вземе втората си победа за сезона и да излезе от опасността по голова разлика. Предстои да видим дали тимът ще надгради над доброто представяне във второто полувреме срещу Парма.

Верона спечели на гости на Специа с феноменален гол със задна ножица на Матиа Дзакани, който може да спечели приза за гол на сезона. 

При домакините няма никакви проблеми в здравословен план. Гостите не могат да разчитат на Бенаси, Виейра, Фавили и Ди Кармине.

Торино направи 5 равенства с Верона в последните 6 срещи между отборите. Торо няма победа в 9 домакинства в лигата. Верона няма загуба в 6 гостувания в лигата. 

Прогноза: Торино - Верона 1:1

 

Наполи - Специа
Дата: 06.01.2021 г.
Час: 19:00 ч.

Наполи направи може би най-силната си среща за сезона последно срещу Каляри в неделя. 

Специа отстъпи на Верона и с три поредни загуби остава в опасната зона на дъното. В тимът наказани за срещата са Чабот и Естевез, а с контузии продължават да липсват Гълабинов, Бастони, Матиело и Дзот.

При домакините Мертенс и Кулибали са с травми, а Осимхен има коронавирус. 

Специа загуби 5 от последните 6 кръга. Наполи има 3 поредни победи срещу Специа и това вероятно ще продължи.

Прогноза: Наполи - Специа 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
380