Анонс на 15-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Серия А

Парма - Торино
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Парма няма успех в пет кръга и загуби последните два поред, включително срещу опашкаря Кротоне, на който позволи втората му победа за сезона. Така тимът доближи на само 2 точки опасността и борбата за оцеляване става реалност.

Торино бе на поредица от три загуби и е под въпрос доколко се подобри с двете последни равенства. Торо зае последната позиция в класирането и това е велико падение от отбор, който в близкото минало се държеше близо до европейските позиции.

И двата тима имат проблеми с контузени. Парма не може да разчита на Жервиньо, Хернани, Педзела, Лаурини и Граси, а Торо на Ансалди, Бонадзоли и Басели.

Парма не вкара гол в последните си 4 домакинства в Серия А. Торино няма победа в 16 от последните 17 кръга като гост. И двата отбора спешно се нуждаят от точки в таблицата.

Прогноза: Парма - Торино 2:1

 

Рома - Сампдория
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Рома завърши годината подобаващо с победа над Каляри и заемайки третата позиция зад Милан и Интер, на 7 точки от върха за момента. 

Сампдория развали поредицата си от две победи с последната загуба у дома от Сасуоло с 3:2. В срещата тимът имаше шанс за повече с няколко добри нереализирани положения.

В двата състава има някои проблеми. Рома не може да разчита на Спинадзола, Педро, Миранте и Дзаниоло. Кейта Балде е с наказание при гостите, а контузени са Ферари, Бережински и Габиадини.

В 10 от последните си 11 домакинства в лигата Рома вкара поне по 2 гола. "Вълците" не загубиха в последните 11 на свой терен. Срещу Сампдория, Рома нареди 5 победи в последните 6 мача и в победите вкара поне по 2 гола. 

Прогноза: Рома - Сампдория 2:0

 

Специа - Верона
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След 4 загуби в последните 5 кръга Специа стои на 1 точка над опасната зона и тази форма гарантира пропадане. 

Верона загуби 2 пъти в последните 3 кръга и ги раздели с равенство на гости на Фиорентина, с което се доближи до долната половина на таблицата след добрия си старт. 

И двата тима могат донякъде да обяснят слабите представяния с липсите в съставите си. При домакините сега Терци е с наказание, а контузени са още Гълабинов, Дел'Орко, Матиело и Дзот. Гостите няма да разчитат на 7 от титулярите си - Бенаси, Давидовиц, Ловато, Виейра, Калинич, Фавили и Ди Кармине. Антонин Барак обаче се връща след наказание от 3 срещи.

Верона спечели последните 3 мача срещу Специа във всички турнири. Специа няма победа в последните си 7 мача у дома, а Верона няма загуба в 5 поредни гостувания в лигата.

Прогноза: Специа - Верона 1:2

 

Аталанта - Сасуоло
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

След голяма победа над Рома с 4 гола, Аталанта допусна Болоня да се върне до 2:2 в последния кръг. Така годината завърши на седмата позиция на 3 точки зад третото място за домакините.

Сасуоло впечатлява този сезон и държи 4-то място, на 1 точка зад Рома и 8 от върха. След два кръга без успех обаче годината завърши добре с победата 3:2 на гости на Сампдория.

Здравето за двата тима е на добро ниво на старта на годината, като Аталанта не може да разчита само на Толой, Пасалич и Калдара. Сапата и Паломино са на линия, а тинейджърът Амад Диало напусна отбора в посока Манчестър Юнайтед

Само Хараслин и Романя са с проблеми при гостите. 

Аталанта има добър рекорд от 7 поредни победи срещу Сасуоло. В последните 5 мача между тези отбори домакините вкараха и поне по 3 гола. Този сезон обаче гостите са един различен отбор, и в последните 7 мача на гости в лигата те не загубиха.

Прогноза: Аталанта - Сасуоло 2:2

 

Каляри - Наполи
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Каляри от дълго време няма победа в лигата и очаквано загуби и последния кръг срещу Рома на "Олимпико". Домакините нямат победа от месец ноември, но пък гостите също не се намират в най-добро състояние.

Наполи взе само 1 точка в последните 3 кръга, а последно се измъчи за да се върне до точка с последния в таблицата. На хартия гостите остават фаворити, но представянето напоследък е загадка.

Рог, Фараго и Трипадели са с контузии за домакините, а Наполи няма да разчита на Мертенс, Кулибали и Деме поради контузии, като Осимхен липсва с коронавирус.

Наполи запази суха мрежа в 8 от последните 9 гостувания в Каляри, като спечели тези срещи. Каляри няма победа в 7 кръга, поради което се очаква да отстъпи.

Прогноза: Каляри - Наполи 1:2

 

Фиорентина - Болоня
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Фиорентина изненада всички в последния кръг след като надви Ювентус с 3:0 точно преди зимната почивка. Това бе само 3-ата победа на тима за сезона, и видимо липсата на Франк Рибери по-рано в сезона е имала огромно значение.

Болоня успя да спаси точката срещу Аталанта благодарение на два късни гола у дома. Така вече три кръга от равенства тимът преодоля поредните загуби от преди това.

Фиорентина остава в перфектно здраве и само Кристиано Бираджи е с наказание. Скорупски, Сантандер и Мбайе са хората, които липсват с травми за гостите.

В 7 от последните 8 мача с Болоня у дома, Фиорентина не допусна гол. Последните 3 мача у дома за домакините бяха равенства. Сега задачата на Фиорентина ще е да намери постоянство след няколко трудни месеца.

Прогноза: Фиорентина - Болоня 2:1

 

Дженоа - Лацио
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Дженоа стартира добре живота под ръководството на Давиде Балардини, и той дебютира като взе втората победа на тима за сезона срещу Специа, което доближи отбора му на 1 точка от безопасността. 

Лацио загуби последно срещу лидера Милан, като имаше своите шансове при 2:2 и владееше инициативата, преди крайното 3:2. Резултатите напоследък за тима са противоречиви, но все пак с 21 точки четвъртата позиция е на 5 разстояние.

Дженоа има някои проблеми с контузиите на Сапата, Пелегрини, Бираски, Марчети и Касата. При гостите с проблеми липсват Лейва, Фарес, Пароло и Лулич. 

В последните 6 поредни домакинства Болоня получи поне по 2 гола от всеки противник. Когато посрещна Лацио, Болоня получи поне по 2 гола в 4-те последни двубоя. Дженоа няма победа в 6 домакинства и се очаква да отстъпи.

Прогноза: Дженоа - Лацио 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229