Анонс на 14-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 14-ти кръг от Серия А

Кротоне - Парма
Дата: 22.12.2020 г.
Час: 19:30 ч.

Кротоне остава последен в класирането на Серия А след поредната загуба с 3:1 от Сампдория. Този резултат обаче дойде след краткото подобрение с победа и равенство в лигата. 

Парма загуби тежко от Ювентус в събота след 4 кръга без загуба. 

В двата тима има някои проблеми с липсващи играчи. Домакините не могат да разчитат на наказания Лука Мароне, и контузените Сигарини, Бенали и Рисполи. При гостите с травми липсват Педзела, Скодзарела, Граси и Лаурини. 

Парма не вкара гол в 5 от последните 7 кръга в Серия А. Кротоне не успя да победи в 12 от 13-те кръга до тук. Парма няма победа в 9 от последните 10 мача, което може да даде шанс на домакините за подобрение на състоянието им на дъното.

Прогноза: Кротоне - Парма 0:0

 

Болоня - Аталанта
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Болоня надигра Торино в последния кръг, владееше повече и създаде много положения, но така и не стигна до повече от точка. Така победата убягва вече 4 кръга на тима. 

Аталанта изигра страхотно второ полувреме срещу Рома и разби именития съперник с 4:1 в последния кръг. Сега се очаква задачата на гостите да е много по-лесна, особено като се вземе предвид ситуацията с травмите при домакините.

Болоня не може да разчита на цели 6 от титулярите си - Олсен, Скорупски, Сансоне, Хики, Сантандер и Мбайе. Аталанта има проблеми единствено с Пасалич, Гомес и Калдара.

Аталанта има 8 победи в последните 9 мача с Болоня. Аталанта не загуби в 15 от последните 16 мача на гости в лигата.

Прогноза: Болоня - Аталанта 0:3

 

Наполи - Торино
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Наполи загуби втора поредна среща в лигата през уикенда когато отстъпи с 2:0 на гости на Лацио

Торино имаше късмет да вземе равенство срещу Болоня. След три поредни загуби това може да се приеме и като прогрес, макар и противникът да пропусна много положения. 

И двата тима имат някои проблеми преди старта на срещата, като при домакините липсват Осимхен, Мертенс, Лозано и Кулибали, а за гостите наказан е Лянко и с контузии са Бонадзоли, Ансалди, Дзадза и Басели.

Наполи вкара поне по 2 пъти в 13 от последните си 15 мача в Серия А. Наполи няма загуба от Торино в последните 10 мача между тези отбори. Торино няма победа в 15 от последните 16 гостувания в лигата. 

Прогноза: Наполи - Торино 2:0

 

Рома - Каляри
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Рома бе на поход от две победи, но в последния кръг бе надиграна от Аталанта с 4:1 и победата на противника беше заслужена. "Вълците" ще трябва бързо да се върнат към добрите резултати за запазване и подобряване над четвъртата позиция в таблицата.

Каляри направи равенство у дома с Удинезе, и то с късмет. Тимът няма победа от дълго време, като в кампанията до тук представянето не е на високо ниво.

В двата тима почти няма проблеми. Рома все още не може да разчита на Пасторе, Дзаниоло и Спинадзола, а при гостите само Фараго и Трипалдели са с проблеми. Диего Годин се върна и ще играе в защитата.

Рома не загуби 13 поредни мача с Каляри. В 9 от последните 10 мача у дома Рома вкара поне по 2 гола. Каляри няма победа в 11 от последните 12 мача като гост в лигата.

Прогноза: Рома - Каляри 2:0

 

Сампдория - Сасуоло
Дата: 23.12.20202 г.
Час: 21:45 ч.

С две поредни победи, последната срещу Кротоне, Сампдория се настани в горната половина на класирането.

Сасуоло получи втората си загуба за сезона от лидера Милан, като със само 1 победа в последните 5 кръга тимът пропадна до шестата позиция в таблицата.

Откъм състави, при домакините контузени са Ферари, Березински, Балде и Габиадини, а при гостите липсва само Романя. 

Сасуоло няма загуба в последните си 6 мача като гост в лигата. В последните 3 на гости на Сампдория тимът не допусна гол. Традиционно тази среща не продуцира много попадения. 

Прогноза: Сампдория - Сасуоло 1:1

 

Специя - Дженоа 
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

С 3 загуби и без победа в последните 4 кръга, Специя държи последното място в безопасната зона на таблицата. Последно не се очакваше успех срещу Интер, който надви тима с 2:1. 

При Дженоа на предпоследната позиция се получи сътресение след загубата с 2:0 от Беневенто. Роландо Маран бе уволнен и сега начело на отбора застана Давиде Балардини отново. Единствената му цел до края на кампанията ще е спасението на тима в елита.

И двата тима имат някои проблеми. Гълабинов, Матиело, Дел'Орко и Дзот са контузени при домакините, докато при гостите с проблеми липсват Бираски, Сапата, Касата, Марчети и Пелегрини. 

Дженоа няма победа в 12 кръга. В 5 от последните 7 на гости тимът дори не вкара. Специя няма победа в 6 домакинства, но може да подобри това срещу отбор в хаос.

Прогноза: Специя - Дженоа 1:0

 

Удинезе - Беневенто
Дата: 23.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Удинезе направи две поредни равенства, но можеше спокойно да спечели през уикенда. Все пак завръщането към головете на Кевин Ласаня е добра новина. 

Беневенто уверено победи затруднената Дженоа и така се установи на 8 точки над опасността. В тима контузените не са много с липсата само на Калдирола, Маджо и Фалке. Паскуале Шиатарела се завръща след наказание за уикенда.

Нуйтинк, Жажало, Молина и Окака са с проблеми при домакините. Удинезе няма загуба в 6 кръга и вероятно ще продължи тази форма.

Прогноза: Удинезе - Беневенто 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292