Анонс на 12-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 12-ти кръг от Серия А

Удинезе - Кротоне
Дата: 15.12.2020 г.
Час: 19:30 ч.

След равенство и три поредни победи в лигата Удинезе подобри формата си драматично и започна да се покачва в таблицата. Последно тимът надви Торино с 3:2, след като първо допусна противника да се върне от два гола пасив. 

Кротоне се държи за дъното, но все пак в последния кръг тимът постигна първата си победа за кампанията срещу един от преките съперници на дъното - Специа.

В двата тима има някои проблеми, като за домакините контузени са Нуйтинк, Форестиери и Жажало, а при гостите наказан е Магалан, и с травми са Сигарини и Рисполи.

Удинезе се намира в добра серия и в трите последни мача водеше срещу противниците си и на почивката, и след края. Кротоне няма победа в последните си 5 мача като гост в лигата.

Прогноза: Удинезе - Кротоне 2:0

 

Беневенто - Лацио
Дата: 15.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Беневенто изглеждаше сякаш ще вземе дори победа от Сасуоло в петък, когато надиграваше съперника, но вместо това загуби и така влоши формата си след два равни в лигата. Срещу Сасуоло обаче тимът отправи 30 удара, и трябва да извади позитиви преди този нов голям съперник.

Лацио отслаби състава си за срещата с Верона и загуби, въпреки че допусна малко положения за противника. Формата на гостите в момента е непостоянна, като се редуват победите с разочароващите резултати. Ако следваме последните няколко седмици в лигата, то е ред за победа.

Маджио е наказан за домакините, а Калдирола липсва с контузия. Роберто Инсине ще замени Хатемай в предни позиции. При гостите наказан е Акпро, докато с травми липсват Асерби, Патрич, Мурики и Лулич. 

Лацио спечели в 3 поредни гостувания в Серия А. В тях тимът вкара поне по 2 гола. Така гостите са фаворити за успеха.

Прогноза: Беневенто - Лацио 0:2

 

Фиорентина - Сасуоло
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Фиорентина загуби с 3 гола от Аталанта през уикенда и все още тимът търси първа победа след идването на Чезаре Прандели. Изглежда сякаш смяната на мениджъра не подейства като мярка да се спре пропадането в таблицата. Сега надеждите ще са върху Франк Рибери, който се завърна последно като резерва.

Сасуоло не игра най-добре срещу Беневенто, но излезе с минимална победа и все още тимът е на 2 точки от второто място в таблицата. Тимът има и проблеми с липсващи имена, като Хараслин е с наказание, а контузени са Кирикеш, Капуто, Дефрел и Романя.

Фиорентина не вкара гол в 5 от последните 6 кръга на Серия А. Сасуоло запази 5 сухи мрежи в последните 6 кръга. Сасуоло няма загуба в 10 от последните си 11 мача на гости в лигата.

Прогноза: Фиорентина - Сасуоло 0:1

 

Парма - Каляри
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Парма изненада лидера Милан с точност пред вратата и с малко ситуации измъкна 2:2 в последния кръг.

Каляри поведе на Интер, но допусна пълен обрат след три попадения във вратата си. Гостите допускат изключително много голове в момента, като в 8 от последните 10 мача те допуснаха поне по 2. Това може и да се дължи на липсата на Диего Годин и някои други ключови имена.

При домакините Куцка, Граси и Лаурини са липсващите с травми. Парма направи 3 поредни равенства у дома в лигата. Каляри няма победа в 10 от последните си 11 мача като гост.

Прогноза: Парма - Каляри 1:1

 

Верона - Сампдория
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Верона продължава да впечатлява и последно надви Лацио и то като гост с 2:1. Тимът държи седмата позиция в класирането в момента, само на 4 точки от топ 4 позициите.

Сампдория позволи на Наполи да обърне във второто полувреме на последния кръг до 2:1. С 4 загуби в последните 5 кръга нещата не изглеждат добре за гостите напоследък и те пропадат в класирането към опасността. Сега и Мортен Торсби е с наказание, докато Балде и Березински липсват с травми.

При домакините с проблеми са Виейра, Калинич, Бенаси и Четин. 

В последните 5 кръга Сампдория допусна неизменно поне по 2 гола във вратата си. Тимът няма победа в 6 кръга и може да стане следващата жертва на европейските амбиции на домакините.

Прогноза: Верона - Сампдория 2:1

 

Специа - Болоня 
Дата: 16.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Специа загуби тежко от последния в класирането и изглежда в защитата на тима има проблем. Към това сочи и статистиката от две поредни загуби, дошли след две равенства, а и съставът не е в най-добро състояние.

Болоня получи 5 гола у дома от Рома след загубата и от Интер и самочувствието на тима не може да е на високо ниво. Освен това липсват цели 8 души поради здравословни проблеми. Това са Олсен, Орсолини, Скорупски, Хики, Шоутен, Мбайе, Сантандер и Дайкс.

При домакините аут са Гълабинов, Рамос, Дзот, Матиело и Дел'Орко. 

Болоня загуби 7 от последните си 8 мача на гости в лигата. Специа допусна поне по 2 гола в 3 поредни кръга и няма победа в 5 домакинства.

Прогноза: Специа - Болоня 2:2

 

Рома - Торино
Дата: 17.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

След 2 кръга без победа Рома разби Болоня и възвърна малко увереност в неделя. 

Торино не успя да запази резултата срещу Удинезе, след като се върна до 2:2 от изоставаща позиция и допусна късен гол за загубата. Така с 3 победи от последните 4 кръга Торо влезе в опасната зона, към която върви от два сезона.

Откъм състави, Рома не може да разчита на наказания Кристанте и контузените Манчини, Пасторе и Дзаниоло. Торино няма да разчита на Верди, Ансалди и Басели. 

Рома запази 3 поредни сухи мрежи у дома. Торино вкара и допусна поне по 2 гола в 8 от последните 10 кръга. Гостите нямат победа в 15 от последните 16 мача. Рома няма загуба в 9 домакинства и надали ще загуби тук.

Прогноза: Рома - Торино 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
291