Анонс на 11-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 11-ти кръг от Серия А

Кротоне - Специа
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Кротоне загуби в 3 поредни кръга и последно това стана срещу Наполи миналия уикенд. Освен това домакините нямат вкаран гол в последните си 4 мача и така логично заемат последната позиция в таблицата без победа от началото на сезона.

Специа впечатли в последния кръг с Лацио, като контролираше срещата през по-голямата част от времето, но загуби поради липса и на късмет. За момента тимът е на 4 точки над опасността, но са налице някои проблеми в състава. С контузии са Матиело, Дзот, Дел'Орко и Рамос.

При домакините наказан е Петричоне, а с контузия е Сигарини. Кротоне загуби 5 пъти в последните 6 мача в Серия А. Домакините допуснаха поне по 2 гола в 3 поредни мача у дома. Специа вкара поне по 2 гола в 3 поредни гостувания в лигата.

Прогноза: Кротоне - Специа 1:2

 

Торино - Удинезе
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 19:00 ч.

С две загуби и два равни Торино застана в опасната зона и не подобрява играта си. Последно тимът допусна Ювентус да го обърне в локалното дерби. 

Миналата седмица срещата на Удинезе с Аталанта бе отложена заради лошо време и лоши условия на терена. Така здравите хора от състава ще пътуват и ще бъдат свежи, но проблемите с контузени остават. Де Майо, Мандрагора, Несторовски, Ласаня и Жажало са контузени, а под въпрос са още Окака и Оувежан.

При домакините с проблеми липсват Верди, Ансалди и Басели. Торино има добър рекорд с Удинезе и 7 сухи мрежи в последните 9 мача у дома срещу този съперник. Формата напоследък обаче е трагична и Торо няма успех в 14 от последните 15 мача в лигата.

Марко Джампаоло залага работата си на карта, и е вероятно да я загуби при нов лош резултат.

Прогноза: Торино - Удинезе 0:1

 

Лацио - Верона
Дата: 12.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Лацио успя да спечели срещу Специа в Чезена миналата седмица и добрата форма продължи, и бе потвърдена и през седмицата в Европа, макар и с равенство срещу Клуб Брюж. Резултатът там обаче изпрати домакините към директните елиминации на Шампионска лига

Верона бе задържана у дома от Каляри, като пропусна големи възможности за победа във второто полувреме. С противоречива форма напоследък тимът стои в топ 8 на класирането обаче. Проблемите с контузени се трупат и сега аут са Гюнтер, Виейра, Калинич, Бенаси и Четин. С наказание липсва Цечерини.

При домакините само Лулич и Патрич са контузени. 

Лацио спечели 6 от последните 7 мача с Верона във всички турнири. В тези победи домакините вкараха поне по 2 гола. Верона направи някои силни резултати на гости този сезон срещу Ювентус и Милан (равенства), както и победи Аталанта преди 2 седмици. Това ще е интересен двубой в горната половина на класирането.

Прогноза: Лацио - Верона 2:2

 

Наполи - Сампдория
Дата: 13.12.2020г.
Час: 16:00 ч.

Наполи не се затрудни с Кротоне в последния кръг след 4:0. Тимът заема третото място в класирането, на 1 точка под Интер и 6 зад Милан за момента.

Сампдория не очакваше да победи лидера в класирането и дори с късен гол така и не повдигна увереността си да достигне равен. Без победи в 5 кръга и с 3 загуби в тях тимът в момента пропада в таблицата. Контузени пък са Березински и Балде.

При домакините Виктор Осимхен липсва с травма, а Хисай с коронавирус. Наполи спечели 8 от последните 9 мача със Сампдория. В последните 7 у дома с този съперник домакините вкараха поне по 2 гола. Сампдория допусна поне по 2 гола в 4 поредни кръга. Домакините ще искат да натрупат инерция преди трудните срещи с Интер и Лацио другата седмица.

Прогноза: Наполи - Сампдория 3:0

 

Аталанта - Фиорентина
Дата: 13:12.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Аталанта почина една седмица в Италия след като срещата с Удинезе бе отложена поради лоши условия. В Шампионска лига това помогна за победата с 1:0 над Аякс и класирането през групите към директните елиминации. 

Фиорентина в понеделник вечер доминираше в играта над Дженоа, но отново не успя да стигне победата. Без победа в 5 кръга, и с 3 загуби в този период тимът заема последното безопасно 17-то място в таблицата. Формата е трудна за обяснение с оглед на факта, че в тима има само 1 контузен - Кастровили.

При домакините с травми са Пасалич и Калдара, а Миранчук има коронавирус. Руслан Малиновски се връща и ще участва в срещата. 

Фиорентина не вкара гол в 3 поредни мача на гости. В 5 от последните 6 мача срещу Фиорентина Аталанта вкара поне по 2 гола. Аталанта не загуби в последните 5 мача с Фиорентина. Без успех в 5 поренди гостувания Фиорентина вероятно не очаква да вземе резултат тук.

Прогноза: Аталанта - Фиорентина 2:1

 

Болоня - Рома
Дата: 13.12.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Болоня заложи на наситена защита в опит да се предпази срещу Интер, но това не сработи и тимът все пак загуби от втория в класирането. Преди това обаче видяхме добра форма и 2 поредни победи в лигата, към което домакините ще се стремят да се върнат. 

Рома наскоро спечели 3 мача поред, но загуба от Наполи с 4:0 бе последвана от нулево равенство у дома със Сасуоло. Последният резултат може да се приеме и като позитивен с оглед факта, че в срещата "вълците" играха с 10 на терена цяло второ полувреме.

Двата тима имат проблеми с контузени. При домакините това са Олсен, Скорупски, Сантандер, Дайкс и Орсолини. При гостите наказан ще е Педро, а с травми аут са Манчини, Пасторе и Дзаниоло.

Рома няма загуба в 10 от последните 11 гостувания на Болоня. В последните 3 мача между тези отбори гостите вкараха поне по 2 гола на противника.

Прогноза: Болоня - Рома 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256