Ювентус ще излезе като победител от дуела с Наполи


А. Павлов

Ювентус ще излезе като победител от дуела с Наполи

Наполи - Ювентус
Стадион: "Стадио Сан Паоло", Неапол
Дата: 09.01.2010 г.
Час: 21:45
Съдия: Емилио Морганти

Наполи - Ювентус е гвоздеят от програмата на 19-ия кръг в Серия A. Както сините, така и бианконерите се намират в челото на таблицата. Наполи е на трета, а Ювентус - на пета позиция във временното класиране. Ювентус започна новата година по безобразен начин, понасяйки неприятна загуба от Парма с 1:4. Наполи също претърпя поражение - 3:1 от Интер.

Амбиците и на двата тима са големи. Наполи иска да се класира за Шампионската лига, докато Ювентус се цели в Скудетото. Задачата пред Алесандро Дел Пиеро и останалите играчи на торинци изглежда далеч по-трудна, тъй като в момента те изостават с осем пункта от първия Милан.

Предимство за хората на Луиджи Делнери може да бъде туй, че отпаднаха от Лига Европа, и така ще могат да хвърлят всички усилия в калчото. Както е известно, росонерите се класираха за 1/8 финалите на Шампионската лига, където ще премерят сили с Тотнъм.

Наполи също ще играе в Европа и напролет. Играчите на Валтер Мадзари ще се изправят срещу Виляреал на 1/16 финалите във втория по сила евротурнир.

Тази надпревара обаче може да бъде пожертвана, защото желанието за участие в Шампионската лига е голямо. За да спечелиш битка като тази с Ювентус, трябва да покажеш най-доброто от себе си.

Нещо, което не се случва често в състава на торинци. Представянето им е на приливи и отливи. Наистина отборът е губил само три пъти, но има и цели седем хикса до този момент през кампанията в шампионата.

След разочароващия минал сезон настоящият може да се окаже преходен.

В края на краищата дори и да не завоюват титлата бианконерите задължително трябва да се класират в четворката, защото едно евентуално неучастие в Шампионската лига би се отразило върху финансите на клуба.

В тази връзка добра вест за отбора е, че в игра ще се завърне възстановилият се от травма Джанлуиджи Буфон. Фелипе Мело обаче ще пропусне срещата с адзурите, тъй като получи червен картон в мача с Парма. Леандро Ринаудо, Паоло Де Челие, Хорхе Мартинес, Винценцо Якуинта и Фабио Куалярела са в лазарета. Въпреки това Ювентус бързо се погрижи да си осигури нов нападател. Старата госпожа подписа с Лука Тони, който може да дебютира още днес.

От своя страна, Валтер Мадзари ще има възможността да заложи на най-доброто, което има на свое разположение, понеже в стана на Наполи няма контузени и наказани футболисти.

Независимо от факта, че Ювентус не може да разчита на трима основни футболисти като Мело, Якуинта и Куалярела, той си остава по-класният отбор от Наполи. В добавка към това опитът също е на страната на гостите, който не един и два пъти се е оказвал решаващ. Именно тези доводи ме карат да мисля, че торинци могат да излязят като победител от дуела с неаполитанци.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

06 декември Наполи - Палермо 1:0 (Серия A)
11 декември Дженоа - Наполи 0:1 (Серия A)
15 декември Наполи - Стяуа 1:0 (Лига Европа)
19 декември Наполи - Лече 1:0 (Серия A)
06 януари Интер - Наполи 3:1 (Серия A)

Ювентус:

05 декември Катания - Ювентус 1:3 (Серия A)
12 декември Ювентус - Лацио 2:1 (Серия A)
16 декември Ювентус - Манчестър Сити 1:1 (Лига Европа)
19 декември Киево - Ювентус 1:1 (Серия A)
06 януари Ювентус - Парма 1:4 (Серия A)

 

Досегашни срещи:

Наполи - Ювентус

136 мача
29 победи за Наполи
46 равенства
61 победи за Ювентус
Голова разлика: 196:149 за Ювентус

 

Коефициенти от bet365:

Наполи - 2.25
Равен - 3.25
Ювентус - 3.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201