Пирло: Роналдо е пример за всички останали


И. Ангелов

Пирло: Роналдо е пример за всички останали

Наставникът на Ювентус Андреа Пирло обяви, че нападателят на тима Кристиано Роналдо е роден шампион, след двата му гола в победата над Каляри снощи в Серия А. Португалецът вече има 8 гола в 6-те си срещи за сезона във всички турнири. Роналдо стана и първият играч в историята, вкарал в първите си пет срещи в Серия А за сезона, откакто победите се броят за 3 точки.

"Той е страхотен професионалист, вече знаехме това. Той е истински шампион и поставя примера за всички около него, и в мачовете, и в тренировките. 

"Единственият съвет, който мога да му дам, е да продължава в този дух. Има много качество в нашия отбор, но това само по себе си не е достатъчно. Ако искаме да доминираме в мачовете трябва да работим над движението на топката по-бързо от единия до другия тъч.

"Играчите се наслаждават на този футбол. Когато имаме топката трябва да затискаме противника. Опитваме тази преса от първия мач, но нямахме достатъчно време за да работим над нея. Всичко е до това да печелим топката бързо обратно и да държим напрежението".

  Сподели
291