Имунолог разкритикува Роналдо


Н. Гавазов

Имунолог разкритикува Роналдо

Имунологът Антонела Виола разкритикува португалския нападател Кристиано Роналдо.

"Точно това поведение трябва да се избягва. Разхождайки се из градовете, няма как да не забележим сбирките пред клубовете и хората, общуващи помежду си. Играчите вероятно се чувстват защитени. Но те грешат! Този тест просто ви казва, че в момента нямате вирус. Това не означава, че няма да се заразите в рамките на няколко часа. По този начин, дори в уединение, дори в привидно здравословна среда, всеки трябва да носи маски и да поддържа социално дистанциране. Дори на масата", заяви Виола.  

По-рано стана известно, че 35-годишният нападател е заразен с коронавирус. Съобщава се, че португалецът понася болестта без симптоми и се чувства добре. Преди това Роналдо участва във вечеря с националния отбор на Португалия.

Португалецът премина в Ювентус през лятото на 2018 г. от Реал Мадрид. Сумата на трансфера бе 117 млн. евро. През този сезон 35-годишният нападател взе участие в два мача от италианското първенство (два - в първия отбор), в които стана автор на три гола (един - от дузпа). Договорът на играча с клуба е валиден до лятото на 2022 година. Той изигра 167 мача за португалския национален отбор и вкара 101 гола.

  Сподели
170