Анонс на 1-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 1-ви кръг от Серия А

Фиорентина - Торино
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 19:00 ч.

Фиорентина показва активност на пазара и ясно заявява намеренията си преди новия сезон. Миналата година тимът разочарова с финал на 10-то място след слаб старт при Винченцо Монтела, уволнен и заменен с Джузепе Ячини.

Междувременно Торино деградира много в последните сезони и едва се спаси във финалните кръгове на Серия А. Амбициите на този отбор са европейските позиции, но ще видим как ще стартира и тази кампания при Марко Джампаоло.

Откъм състави, при домакините новото попълнение Софиан Амрабат е с наказание, а контузен е Пулгар. Ячини вероятно ще продължи със своето 3-4-3, като може би Джакомо Бонавентура ще дебютира въпреки пристигането си преди дни.

Марко Джампаоло вероятно ще играе в система 4-3-1-2 в новия си отбор. Мергим Войвода може да дебютира за Торо, като и Карол Линети пристигна от Сампдория и може да започне. Другото ново попълнение Рикардо Родригес е в лазарета заедно с Даниеле Басели.

Фиорентина е фаворит в този двубой заради по-напредналия си проект, но ще е любопитно как гостите ще заиграят при новия наставник.

Прогноза: Фиорентина - Торино 2:1

 

Верона - Рома
Дата: 19.09.2020 г.
Час: 21:45 ч.

След промоцията си в елита миналта година Верона впечатли с 9-то място на финала, но се очаква синдрома на втория сезон да свали класирането за този сезон.

Рома имаше изпълнено със събития лято, като клубът сега е собственост на Дан Фридкин, който показва амбиции да вкара тима в зона Шампионска лига. На старта обаче съставът има проблеми с липсващи играчи поради контузии.

Николо Джаниоло е аут до февруари с тежка травма, която получи с Италия по-рано този месец. Диего Пероти, Джъстин Клуиверт, Хавиер Пасторе и новото попълнение Педро също пропускат с контузии. Един Джеко вероятно ще води атаката, въпреки слуховете за трансфер в Ювентус.

При домакинтие контузени са Дзакарини и Лазович, като се предполага, че Иван Журич ще продължи със системата 3-4-2-1 и този сезон. Той подсили полузащитата си с Марко Бенаси и Адриен Тамезе от Фиорентина и Аталанта, съответно.

Очаква се въпреки проблемите си Рома да има достатъчно дълбочина за да започне успешно сезона.

Прогноза: Верона - Рома 1:2

 

Парма - Наполи
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 13:30 ч.

Парма започва третия си сезон в елита след промоцията си под ръководството на Фабио Ливерани. След идването си от Лече очакванията са той да заложи на същия нападателен футбол в новия отбор.

Дженаро Гатузо започва първия си пълен сезон с Наполи след като той осигури връщането на тима в Шампионска лига миналата година. Очевидно гостите са големият фаворит в случая.

Откъм състави, при домакините Ясмин Куртич е с наказание, а контузен е Рикардо Галиоло. При Наполи ще видим дебют за Виктор Осимнен. Кевин Малкюй е контузен. Очаква се Калиду Кулибали да играе, след като Гатузо обяви, че той няма да напусне отбора ако цената му не бъде покрита от потенциалните купувачи.

Прогноза: Парма - Наполи 0:3

 

Дженоа - Кротоне
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Дженоа участваше активно в битката на дъното в последните сезони и сега ще се надява да надгради с треньора Роландо Маран. Специалистите обаче смятат това за невъзможно с оглед избухливата личност на президента на клуба Енрико Презиоси.

Кротоне също започва битка за оцеляване и може би очаква това да е пряк сблъсък с тази цел рано в кампанията. След два сезона извън елита тимът в момента е смесица от млади и опитни играчи. На старта обаче ще липсват контузените Бенали, Куомо и Джилоти, както и наказаният Еванс.

При домакините се очаква Горан Пандев и Матиа Дестро да водят атаката. Наказани тук са Касата и Масиело.

Прогноза: Дженоа - Кротоне 1:0

 

Сасуоло - Каляри
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 19:00 ч.

Сасуоло впечатли във втората половина от последния сезон и се класира на престижната 8-ма позиция в края. Младият състав на Роберто Де Зерби е един от най-вълнуващите в лигата, и се предполага, че може да се развива още много.

Каляри ще се надява да направи старт като този в миналата кампания, който позволи на тима рано в кампанията да осигури спасение и да заиграе без напрежение. Новият бос Еузебио Ди Франческо също ще иска да се докаже след уволнението от Рома.

Откъм състави, контузени при домакините са Бога и Магнанели, а Пелузо е с наказание. Чери, Чепители и Перейро липсват при гостите с травми. Разван Марин и Рикардо Сотил вероятно ще дебютират за Каляри, а Радя Наинголан се върна в Интер и отслаби постройката. Поради тази причина клубът преговаря в момента с Диего Годин.

Сасуоло има добър рекорд от 7 мача с Каляри без загуба. С оглед последния сезон и формата към края очакванията са за победа на домакините.

Прогноза: Сасуоло - Каляри 1:0

 

Ювентус - Сампдория
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Ювентус стартира пътя към 10-та поредна титла в Италия. Легендата Андреа Пирло дебютира като мениджър и въпреки неопитността си отборът му е фаворит от рано за спечелване на Скудетото. През лятото той намали средната възраст в отбора с попълнения като Уестон МакКени, Артур Мело и Деян Кулушевски.

Сампдория ще цели оставане в елита на Италия след една посредствена кампания с Клаудио Раниери. Неговата задача ще е да се надгради над малкото позитиви от предния сезон.

Откъм състави, Клаудио Раниери разполага с целия си състав, докато Пирло има проблеми. При домакините с травми ще липсват Пауло Дибала, Матиас Де Лихт, Алекс Сандро и Федерико Бернардески.

Юве спечели 9 от последните 11 мача срещу Сампдория във всички турнири, като се очаква победа за домакините.

Прогноза: Ювентус - Сампдория 3:0

 

Милан - Болоня
Дата: 21.09.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Милан започва амбициозен сезон, в който Стефано Пиоли трябва да докаже, че прекрасната форма от втората половина на сезона миналата година не е била плод на случайност.

Болоня завърши с шестия най-слаб защитен рекорд в последната кампания. Стилът на преса на гостите се доказа като достатъчен за добро класиране, и задачата за този сезон е подобрението в защита. Здравето в тима в момента е перфектно, като само Гари Медел е с наказание. Лоренцо де Силвестри може да стартира на десния бек след пристигането си от Торино.

При Милан с контузии ще липсват Конти, Мусачио, Леао и Романьоли. 

Милан спечели 8 от последните 9 мача с Болоня във всички турнири. Тимът няма загуба в последните 12 мача в Серия А, поради което се очаква добрата форма да продължи.

Прогноза: Милан - Болоня 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277