И Лотар Матеус вариант за Интер


Т. Михайлов

И Лотар Матеус вариант за Интер

Селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус е сред спряганите имена за нов старши-треньор на европейския шампион Интер, научи Futbol TV. Както е известно Рафаел Бенитес бе уволнен от ръководството на “нерадзурите”, които отсяват най-подходящите кандидати сред наставниците в цяла Европа.

Като фаворит за поста се очертава бившият наставник на Милан Леонардо. Не е сигурно обаче, дали младият специалист ще приеме оферта от градския съперник на “росонерите”. Масимо Морати е готов да гласува доверие и на не толкова утвърдено име като заложи на дългосрочен проект за новото качване на Интер на европейския връх.

Лотар Матеус е една от клубните легенди на Интер, записвайки 150 мача и 40 гола със “синьо-черната” фланелка в периода 1988-1992 като бе част от последния шампионски тим на “нерадзурите” преди 17-годишната пауза, приключила през 2006 със служебната титла след скандала Калчополи.

Друг вариант за Морати е да заложи на утвърден специалист като тук веднага изпълкват имената на Фабио Капело и Марчело Липи. Вторият засега е свободен, докато Дон Фабио е мениджър на Англия и едва ли ще бъде уволнен преди Европейското първенство през 2012.

Матеус обаче ще излезе доста по-евтино от гореспоменатите, а последните информации за лошото финансово състояние на БФС, показват, че шефовете на родния футбол трудно могат да го спрат при добра оферта. Освен това е добре известно, че всеки млад наставник предпочита да гради кариерата си в клубен отбор, отколкото с редките мачове на националните тимове.

С шансове близки до тези на Лотар Матеус са още Юрген Клинсман и Франк Рийкард. Немецът също направи няколко силни сезона на “Джузепе Меаца”, но треньорският му опит се ограничава с два сезона в германския национален отбор и един в Байерн Мюнхен. Холандецът има по-голям опит, но е легенда на Милан.

  Сподели
172