Конте нападна ръководството: Оправяхме се сами


И. Ангелов

Конте нападна ръководството: Оправяхме се сами

Наставникът на Интер Антонио Конте, който изведе своя отбор до финал на втората позиция в италианската Серия А след победа над Аталанта с 2:0 вчера, обяви, че не е видял подкрепа от ръководните органи на клуба когато тимът се е затруднявал в резултатите. След финалния кръг на сезона разликата между шампиона Ювентус и Интер е 1 точка.

"Този отбор има сърце и гордост, и желание да покаже, че получените критики не бяха правилни. Сега ще има време всеки да направи оценка правилно, защото това беше много интензивна година, особено за мен лично. Не беше лесно.

"Моята работа и работата на играчите не беше призната. Ние не получихме протекция от клуба в сравнение с другите отбори. Ако искаш да съкратиш дистанцията с Ювентус, трябва да си силен на терена, но над всичко трябва да си силен извън терена.

"Ще говорим с президента, който в момента е в Китай. Аз не харесвам, че сега всички ще тръгнат да говорят. Трябва да сме заедно за добрите и лошите моменти, и това не се случи в Интер. Аз разбирам това, защото ако си слаб, трудно е да защитиш тима и треньора си.

"До преди 2 седмици по телевизията се говореха неподходящи неща за мен и играчите, и в тези случаи ти имаш нужда от защита. Имаме много работа за вършене извън терена, така че сега всеки да направи преценка. Това, което имам да кажа не е силно, и няма да смеля думите си - издразни ме това, че виждам в момента хората да се качват на моя влак, а докато бяха трудните времена играчите и аз трябваше да се спасяваме сами и не бяхме защитени.

"Но всичко е наред, лигата свърши и сега имаме Лига Европа. Имам визия, зная какво да се направи ако ще вървим напред, но няма да говоря за трансферния пазар. Това да е ясно."

 

  Сподели
130