Бонучи: Тази титла беше най-трудната


И. Ангелов

Бонучи: Тази титла беше най-трудната

Защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи сподели мнението си, че спечелването на тазгодишната титла е било най-трудно, в сравнение с предишните 8 поред в Серия А. Това е така защото тимът не е успял бързо да свикне с философията на новия наставник Маурисио Сари, който пое отбора в началото на сезона от Макс Алегри.

"Това беше най-красивата титла, защото беше и най-трудната. Започнахме нова ера, нова философия, преминахме много трудности, но продължихме да даваме всичко през целия сезон, дори когато имахме толкова много спънки.

"Беше толкова сложно извън терена, също. Светът се промени за 3 месеца. Трябваше да върнем съзнанието си отново в играта, но успяхме. Искахме го, но и страдахме. Нямам думи. Дадохме всичко за да сме сигурни, че ще постигнем това за нас, за клуба, за феновете, които ни подкрепяха от домовете си, или от небето. Искахме да празнуваме за всеки, който не може да е с нас тук. Когато носиш тази фланелка, ти не можеш да се пестиш. Това беше интензивна година.

"Ние на моменти се затруднявахме с философията на треньора, но останахме отбор, работихме като страхотни мъже повече, отколкото като страхотни играчи. Сега ще опитаме да починем 10 дни и да се подготвим за следващото предизвикателство."

  Сподели
210