Анонс на 16 кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 16 кръг на Серия А - срещите в неделя

Болоня - Милан

Дата: 12 декември
Час: 13:30
Стадион: „Ренато Дел'Ара", Болоня
Съдия: Джанлука Роки (Флоренция)

Лидерът в класирането и отборът с най-добро нападение се изправя срещу противник, който има най-добрата защита в домакинските си срещи.

Миналата година Болоня до последно се бореше за своето оцеляване в италианския елит, но през настоящия сезон „рособлу" много смело се откъсна от опасната зона в която попадна на старта на кампанията си и в момента се намира близо до „златната среда". След голямата загуба от Наполи с 1:4, Болоня постигна две много важни победи - като гост на Чезена и срещу Киево като домакин. По такъв начин отборът воден от Алберто Малесани се намира на 13-то място с 19 точки.

В момента Милан е лидер в класирането с 33 точки - с три повече от вторите Лацио и Наполи, и ако „орлите" загубят в Торино от Ювентус, то „росонерите" имат шанс да увеличат преднината си. В този случай Милан ще бъде и зимен шампион на Италия - нещо напълно заслужено, с оглед на резултатите на конкуренцията, както и на доброто представяне на отбора. Последната загуба на възпитаниците на Алегри е от 24 октомври, а в последните си шест мача миланци имат пет победи и само един равен.

Болоня излиза без контузените Перес и Мутарели. Наказани няма, но пред дисквалификация за натрупани жълти картони са Мудингай, Портанова,Гарикс и Ди Вайо. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. На десния фланг на защитата по-вероятно е мача да започне Еспозито, отколкото Гарикс. Зад двамата нападатели почти сигурно ще застане Екдал вместо Бусче, а в опорната зона Рамирес ще видим Мудингай. Вероятен състав: Вивиано; Еспозито, Бритош, Мораш, Мориео; Касарини, Мудингай, Дела Роса; Екдал; Ди Вайо, Меджиорини.

За Милан отпадат контузените Пато, Индзаги, Одуамади, Фламини и Тиаго Силва. Под заплаха за дисквалификация за натрупани картони са Пирло, Амброзини и Ибрахимович. Схема на игра 4-3-1-2. Вероятен състав: Абиати; Абате, Неста, Бонера, Антонини; Гатузо, Пирло, Амброзини; Зеедорф; Ибрахимович, Робиньо.

За любителите на статистиката: Ибрахимович има отбелязани осем гола, а Ди Вайо - девет. Болоня, заедно с Рома е единственият отбор в Серия А, който няма загуба у дома си. Милан допуска при гостуванията си по един гол в среща, Болоня като домакин допуска на три мача по един гол. Домакините никога не са вкарвали гол в първите десет минути на срещите си, а Милан няма гол между 50-та и 60-та минута. Двата тима са изиграли помежду си 128 мача: 37 победи за Болоня, 35 равенства и 56 победи за Милан, при голова разлика 198 - 148 в полза на „росонерите".

Изходът на тази среща ще зависи изцяло в каква степен на Ибрахимович и Ди Вайо ще бъде позволено да оперират спокойно, както и ако бъдат неутрализирани, как биха се справили останалите футболисти. При всички положения Робиньо, Зеедорф и Пирло притежават по-добри качества от Меджиорини, Екдал и Мудингай, което предполага, че Милан е по-близо до победата, отколкото своя противник. Най-вероятно е обаче двата отбора да не успеят да се победят.

Прогноза за: Болоня - Милан 0:0

 

 


Рома - Бари

Дата: 12 декември
Час: 16:00 часа
Стадион: „Олимпико", Рим
Съдия: Андреа Ромео (Верона)

Рома вече три мача във всички турнири не успява да постигне победа. След фееричния успех над Байерн с 3:2, „вълците" загубиха гостуването си на Палермо с 1:3, а при следващите си две гостувания на Киево и Клуж завършиха наравно. В момента столичани са на 9-то място с 23 точки и при победа ще могат да влязат в Топ 6 и след Нова година да атакуват по-челни места.

Бари има само две победи в 15 мача и се намира на последно място в групата. В последния кръг апулийци загубиха от Сампдория с 0:3 и по всичко личи, че ще бъдат главните аутсайдери на сезона. В момента отбора има в актива си само десет точки, но не всичко е загубено, защото от спасителния бряг разликата е само две точки.

За Рома няма да играят контузените Серджио, Адриано, Перота, Вучинич, както и наказания Де Роси. Пред опасност да бъдат дисквалифицирани за натрупани картони е Бурдисо. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2. Вероятен състав: Лобонт; Касети, Мексес, Жуан, Кастелини; Бриги, Писаро, Тадей; Менес; Тоти, Бориело.

Бари пристига в Рим с истинска епидемия от контузени играчи - Масиело, Барето, Гхезал, Париси, Кастило, Кутузов, Белмонте, Алмирон, Алварес. Наказан за един мач е и Роси. Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1. Вероятен състав: Джилет; Галасо, Риналди, Масиело, Раджи; Донати, Гаци, Пулзети; Ривас, Д'Алесандро; Рана.

За любителите на статистиката: 62 мача са изиграли помежду си двата отбора. Рома е победител в 38, а Бари в 11. Головата разлика е 109 на 54 в полза на „вълците". Столичани все още нямат загуба у дома си през сезона. Бари при гостуванията си допускат по два гола в среща, докато Рома вкарва по пет гола на три мача. Здвече от две десетилетия Бари няма победа на „Олимпико"

Фаворит в срещата е Рома. Още повече, че гостите пристигат без своя голмайстор Барето, а неговият заместник, който ще води атаката все още няма отбелязан гол. Истинско чудо ще бъде, ако гостите си тръгнат с нещо от Рим

Прогноза за: Рома - Бари 3:0

 

 


Ювентус - Лацио

Дата: 12 декември
Час: 21:45
Стадион: „Олимпико", Италия
Съдия: Паоло Талявенто (Терни)


Ювентус и Лацио - пикът на техните взаимоотношения бе през 2000 година, когато Лацио се беше приближил до италианския връх, участваше на финал в Купата на купите, но така и не успя да спечели титлата. В следващите години последва скандалът „Калчополи" и нещата при „Старата госпожа" тръгнаха надолу, същото може да кажем и за Лацио, който се превърна в средняшки отбор, а миналата година почти бе изпаднал. Всичко обаче се променя и през настоящия сезон, съвсем сериозно двата тима са се устремили отново към италианският връх.

Последната загуба на Ювентус е от 23 септември и оттогава хората на Дел Нери изиграха 15 мача във всички турнири и в нито един двубой не бяха победени. През миналия уикенд „бианконерите" гостуваха на Катания и с два гола на Куяларела и един на Пепе постигнаха победа с 3:1. По този начин Ювентус се намира на 4-то място в таблицата за класиране и има в актива си 27 точки.

В началото на ноември Лацио загуби два поредни мача в Серия А и отстъпи първото място на Милан. След това обаче „орлите" стабилизираха изявите си, постигнаха три победи и две равенства в които вкараха общо десет гола, а миналия петък победиха не кой да е, а Интер и то го направиха по категоричен начин. В момента Лацио има 30 точки в актива си и дели второто място с Наполи, изоставяйки от лидера Милан с шест пункта.

Ювентус е без контузените Буфон, Ринаудо, Де Чели, Мартинес и Амаури. Извън групата за мача по неизяснени причини останаха Траоре, Ливиеро, Либертаци, Камилери и Ланзафаме. Под заплаха за дисквалификация за натрупани жълти картони са Фелипе Мело и Бонучи. Схемата на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Сторари; Мота, Бонучи, Киелини, Гросо; Красич, Мело, Акуилани, Маркизио; Куяларела, Якуинта.

За Лацио отпаднаха контузените Мегни, Гаридо, Раду (който изтърпява и наказание) и Фоджиа. Заплашени с дисквалификация за натрупани жълти картони са Диас, Лихтщайнер и Броки. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Биава, Диас, Каванда; Броки, Матусалем, Маури, Ернанес, Зарате; Флокари.

За любителите на статистиката: Двата отбора са изиграли помежду си 132 мача, в които торинци са победили 66 пъти, а столичани 32. Головата разлика също е в полза на Ювентус: 236 - 156. Най-добрата атака в Серия А е тази на Ювентус, най-добрата отбрана пък е на Лацио. Куяларела има осем гола на сметката си, Флокари пет. И двата тима нямат отбелязан гол в първите десет минути на срещите си.

Срещата между Ювентус и Лацио е дербито на кръга. Като такова, то се очертава да бъде наистина оспорвано и интересно. Лацио след двете си загуби сякаш създаде впечатление, че се отказва от преследването на първото място, но победата над Интер в миналия кръг опроверга това предположение. „Старата госпожа" пък трябва да затвърди своите амбиции с добра игра и при победа ще се изкачи на второ място в класирането. По-близо до своите цели са домакините, но едно равенство не бива да се приема като изненада. Най-вероятно победата ще се реши с един гол, като едва ли ще станем свидетели на много попадения.

Прогноза за: Ювентус - Лацио 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242