Конте: Заслужихме финал, но Оспина направи чудеса


И. Ангелов

Конте: Заслужихме финал, но Оспина направи чудеса

Антонио Конте сподели мнението си, че неговият Интер е заслужавал да отстрани Наполи от полуфиналите на Копа Италия, въпреки че вчера тимът му напусна след 1:1 и общ резултат 2:1 след загубата на "Сан Сиро" с 1:0 преди пандемията. Кристиан Ериксен вкара снощи за да даде аванс на гостите на "Сан Паоло", но Дрис Мертенс изравни с попадение, което го направи рекордьор по голове за Наполи.

"Гледайки двата мача, ние заслужавахме много повече. По отношение на представянето, аз нямам забележки към момчетата. Това е футболът, който искаме да играем. Създадохме много и бяхме агресивни. Може би трябваше да сме по-клинични пред вратата, но Оспина правеше чудеса.

"Техният гол беше разочароващ защото стана от невнимание при нас, което можехме да избегнем. Но аз съм доволен защото сме на прав път. Контролирахме нещата срещу силен Наполи. Гледам чашата като наполовина пълна. Създадохме много положения и имахме 18 удара. Оспина бе най-добрият на терена.

"Очевидно можем да се подобрим, и трябва да сме по-безпощадни в бъдеще, но нямам за какво да се оплача когато говорим за желание и решителност. Направихме това, което тренирахме. Разочароващо е за момчетата да не са на финал защото те заслужиха да са там през тези 180 минути."

  Сподели
172