Гатузо посвети успеха на Наполи на сестра си


И. Ангелов

Гатузо посвети успеха на Наполи на сестра си

Наставникът на Наполи Дженаро Гатузо благодари на играчите си и посвети прогреса на отбора си към финала на Копа Италия на починалата си сестра. Снощи Дрис Мертенс стана топ-реализатора на клуба в историята когато изравни след гол на Кристиан Ериксен за крайното 1:1 на втория полуфинал в купата на страната. След по-ранната минимална победа Наполи продължава на финал с Ювентус.

Сестрата на Гатузо, Франческа, почина на 37 години по-рано този месец и треньорът посвети успеха на нейното име:

"Аз посвещавам този резултат на моята сестра и моето семейство. Момчетата бяха невероятни и показаха отдаденост на терена. Аз им благодаря защото играха за мен и бяха заедно.

"Аз имам отбор, който има страхотно качество, но имаше и воля за страдание защото не всички механизми работеха в наша полза. След първия гол, който допуснахме много наивно, не беше лесно да се върнем в мача. Показахме характер и трябва да кажа, че относно интензитета ние продължихме от там, където бяхме преди паузата. Преминахме труден период, не беше лесно да тренираме в ситуацията."

Мертенс достигна до 122 гола и надмина Марек Хамшик, който има 121 за отбора:

"След гола на Мертенс се освободихме и можехме да се изразяваме по-добре на терена. Момчетата дадоха всичко като отдаденост и възможност. Сега ще играем на финал с всички оръжия. Ако продължим така можем да си донесем голямо удоволствие."

  Сподели
244