Сари: Роналдо не е свикнал да пропуска дузпи


И. Ангелов

Сари: Роналдо не е свикнал да пропуска дузпи

Наставникът на Ювентус Маурисио Сари коментира снощното нулево равенство срещу 10 човека от Милан, което беше достатъчно Юве да се класира на финал за Копа Италия. В срещата Кристиано Роналдо пропусна дузпа в 16-ата минута, когато вратарят улови ъгъла и изби в гредата, а в предишната среща с Милан именно Роналдо от дузпа вкара гола на тима си за 1:1.

"Аз попитах Роналдо да заеме по-централна роля, и той беше доволен да опита, така че изигра такава среща, каквато трябваше. Той не е свикнал да пропуска дузпи, а когато нацелиш гредата топката може да се отбие навсякъде - тук просто нямаше късмет.

"Не мисля, че ако го бях поставил няколко метра в ляво или в дясно, това щеше да направи разлика за такъв голям играч. Всички имаха силни първи 30 минути и след това затихвахме. Очевидно след 3 месеца да се върна на тъча и да гледам отборите е добро усещане, дори и да не е същото без фенове. Аз останах много доволен от първите ни 30 минути, играехме бързо с топката и тотално доминирахме, дори преди червения картон.

"След това темпото ни бавно се понижи, изчезна интензитета и психическата решителност, но това е рискът на празния стадион. Справяхме се добре, играехме с едно или две докосвания, но след това загубихме острота, концентрирахме се над индивидуалните движения и двете докосвания.

"Позитивното е, че не позволихме на противника да играе изобщо. Ще отнеме време да възвърнем фитнеса и психиката си на 100%. Ако сравните това с предсезонен мач, бих казал че е на ниво ранен юли. Но тук сме дори по-зле, защото почивката беше много по-дълга. Трябва търпение, но първите 30 минути днес бяха отличен знак."

Ювентус ще срещне Наполи или Интер на финала за Купата на Италия на 17-ти юни.

  Сподели
221