Интер отново се издъни, този път срещу Лацио


Л. Михайлов

Интер отново се издъни, този път срещу Лацио

Лацио повали шампиона Интер с 3:1 в среща от 15-ия кръг на Серия А. "Орлите" доминираха през по-голямата част от мача и заслужено стигнаха до трите точки, задълбочавайки още повече кризата в отборa воден от Рафа Бенитес.

Домакините поведоха в 27-ата минута след изпълнение на корнер отляво. Хернандес засече с глава центрирането, но вратарят Кастелаци успя да парира удара, Камбиасо се опита да изчисти, но вместо това уцели Джузепе Биава в гърдите и топката се оплете в мрежата на шампионите.

След почивката Лацио продължиха с чудесната си игра и в 52-ата минута. Автор на попадението бе Мауро Дзарате, който овладя извеждащо подаване, освобождавайки се от Кордоба и с прецизен диагонален удар покачи на 2:0.

В 74-ата минута Пандев върна надеждите на "нерадзурите". Напредналият отляво Камбиасо намери македонеца, чийто изтрел срещна шпагат на Диас, топката отново попадна в Пандев и този път не сгреши.

След този гол гостите започнаха да атакуват по-настървено, но всичко приключи минута преди края на редовното време, когато Ернанес от пряк свободен удар фалцира топката покрай стената, запращайки я в далечната скоба на вратата пазена от Кастелаци.

  Сподели
145