Лукаку: Пристрастен съм към головете


И. Ангелов

Лукаку: Пристрастен съм към головете

Нападателят на Интер Ромелу Лукаку коментира играта си за новия отбор, като обяви, че за него вкарването на голове е като дрога, и той иска постоянно да се подобрява и да помага на колегите си, освен сам да вкарва във вратата на противника. В разговор с Тиери Анри в Инстаграм Лукаку сподели:

"В момента е време за мен да анализирам играта си и да видя какво направих в последните шест месеца, за да премина напред и да добавя нещо към играта си. Това е планът. Аз искам да съм всичко. Казах ти това преди 4 години, когато това беше един от първите ни разговори в националния отбор. Аз казах, че искам да съм човек, който вкарва много голове и асистира, и това идва. 

"25 гола и 10 асистенции ще е добре. 20 гола и 20 асистенции не е лесно. Трябват ми Лаутаро и Санчес, които да ми направят услуга. Но те вече работят добре с мен, ние взаимодействаме добре. Няма значение с кой от тях съм в нападение.

"Очевидно като пораснеш ти разбираш, че не всичко е до теб. Очевидно е, че вкарването на голове е моето нещо, моята дрога, за това живея. Но когато остаряваш разбираш, че трябва да използваш и интелигентност, защото аз постоянно се уча. Ако искам да помагам на отбора трябва да започна и да асистирам защото не може да играя само аз. Всички трябва да се чувстват важни. Ако не мога да стрелям, аз винаги ще потърся последното подаване.

"Когато правим анализи на мачовете, когато стреляме от позиции, от където не трябва, Конте спира записа и казва: 'Вижте, големият играч ще направи този пас'. Конте ще покаже видео от това, което иска, за да го тренираме и да не направим същите грешки. Ако имаш мениджър, който е така всеки ден, само можеш да се подобряваш. Аз съм ан 26 години и винаги мисля за подобряване, така че нямам нищо против.

"Когато бях дете отборът ми в Италия беше Интер, заради Роналдо и Адриано. За мен беше мечта да играя в Интер. Р9 играеше тук когато бях на 6 или 7 години. Първите ми спомени от футбола са от 1998-ма. Тогава те играха финал в Купата на УЕФА, Световното, и след това Роналдо се контузи, пропусна 2 години и се върна през 2002-ра, но тогава премина в Мадрид. А след това бяхте вие - Анри, Дрогба, Адриано."

  Сподели
237