Юве намали заплатите за 4 месеца


И. Ангелов

Юве намали заплатите за 4 месеца

Звездите на Ювентус и членовете на екипа са се съгласили да получават намалени възнаграждения за периода от следващите 4 месеца заради пандемията с коронавируса. Според постигнатото споразумение в клуба ще бъдат спестени 90 милиона евро. Това съобщи Ювентус в официално изявление в събота.

"Футболен клуб Ювентус обявява, че заради настоящата глобална здравна ситуация, която пречи на провеждането на спортни дейности, бе постигнато споразумение с играчите и треньорите на първия отбор за техните възнаграждания до края на сезона.

"Споразумението касае намаляване на възнагражденията за месеците март, април, май и юни, 2020 г. В идните седмици сделките ще се подпишат съгласно правилата. Икономическият ефект от това разрешение ще се отрази в постъпление от 90 милиона евро за фискалната 2019/20 г. 

"В случай че мачовете се насрочат отново, Клубът ще договори добросъвестно нови условия за играчите и екипа. Ювентус благодари на играчите и треньора за тяхната отдаденост в това трудно време за всички."

  Сподели
118