Годин критикува реакцията на Серия А


И. Ангелов

Годин критикува реакцията на Серия А

Защитникът на Интер Диего Годин разкритикува първоначалната реакция на органите на Серия А, която позволи първенството да играе до момента, в който е било прекалено късно да се спре заразата с коронавирус. Серия А беше спряна на 9-ти март, а само ден преди това Интер загуби от Ювентус с 2:0. На 12-ти март стана ясно, че Даниеле Ругани от Ювентус е бил заразен с вируса.

"Ние бяхме изложени на риска до последния възможен момент. Те продължаваха да дърпат въжето, за да видят дали можем да продължим, докато в един момент ситуацията стана неконтролируема. Здравната система се срина. В момента няма достатъчно интензивни отделения за да се поемат толкова многото критични случаи, и дори хора с други болести не могат да бъдат лекувани. Много професионални доктори са болни.

"Ние продължавахме да играем няколко седмици, продължавахме да тренираме, да играем на закрито, докато позитивен тест на играч на Ювентус не бе направен и ние бяхме поставени в карантина заедно с Ювентус. Тогава спряха първенството. Със сигурност в този мач е имало и други заразени, така че всички отидохме под карантина."

339