Анонс на 26-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 26-ти кръг от Серия А

Лацио - Болоня
Дата: 29.02.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Лацио се изправя пред възможността да прескочи Ювентус на върха в класирането в Серия А. "Старата госпожа" играе късно в неделя, но срещу другия от трите претенденти - Интер. В края на този кръг италианското първенство може да има трети различен лидер.

Болоня има само 2 сухи мрежи за целия сезон. Гостите обаче спечелиха преди 2 кръга срещу Рома на гости в Рим с 3:2 и ще имат самочувствие преди срещата с градския им съперник. Освен това ключови играчи се връщат в този кръг, като Сориано и Сансоне.

При домакините ключовият защитник Асерби пропуска с контузия и ще бъде заменен от Вавро. Лулич и Марусич също пропускат. При гостите Мбайе е с наказание, с травми са Дайкс, Крейци и Сванберг.

Лацио спечели 15 от последните 17 кръга в Серия А. Последните 3 домакинства срещу Болоня бяха равенства във всички турнири. Мотивацията за първо място в лигата обаче тук ще бъде решаваща.

Прогноза: Лацио - Болоня 2:1

 

Удинезе - Фиорентина
Дата: 29.02.2020 г.
Час: 19:00 ч.

След три поредни загуби Удинезе се подобри с три поредни равенства на 15-ата позиция в класирането. Преди този кръг Фиорентина се намира на 2 точки пред съперника си и се смята за фаворит.

Фиорентина направи равенство с Милан последно, което дойде след победа с 5:1 на гости на Сампдория. За тима продължава да липсва Рибери, заедно с Куаме и Далберт, последният поради наказание.

Удинезе и Фиорентина не продуцираха повече от 2.5 гола в последните 4 срещи помежду си, средно. В 5 от последните 6 мача между тези отбори обаче победител бе Фиорентина.

Прогноза: Удинезе - Фиорентина 0:1

 

Наполи - Торино
Дата: 29.02.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Наполи постигна 4 победи в последните 5 кръга и се съживи след трудния си период от загуби преди това. 

Обратното, Торино загуби в 5 поредни кръга, което е необяснимо, защото здравето в отбора е перфектно. Сега и Армандо Идзо се връща от два мача наказание. 

Наполи не може да разчита на контузените Малкюй, Мертенс, Кулибали и Лозано. 

Наполи загуби 5 от последните си 6 домакинства, но бележи прогрес и посреща обезверен съперник. В тези 5 загуби домакините допуснаха и поне по 2 пъти във вратата си, което пък е позитивна новина за гостите. Проблемът за тях е, че Наполи не загуби в последните 9 мача с Торо във всички турнири.

Прогноза: Наполи - Торино 1:0

 

Милан - Дженоа
Дата: 01.03.2020 г.
Час: 13:30 ч.

След пристигането на Златан Ибрахимович и промяната на схемата на игра Милан спечели 14 точки в последните седем кръга. 

Дженоа загуби очаквано от Лацио в последната седмица, но преди това тимът се покачваше в класирането без загуба и с 2 победи в 4 кръга. 

Откъм състави, Милан не може да разчита на Кяер, Дуарте, Билиа, Крунич и Донарума. Чалханоглу ще е на линия за срещата. При гостите Стефано Стураро се връща от наказание, контузени остават Пинамонти, Джилионе, Радованович и Лерагер.

Милан спечели последните 4 мача с Дженоа във всички турнири. В последните 3 поред вкара и поне по 2 пъти. Милан няма загуба в 6 поредни домакинства в лигата.

Прогноза: Милан - Дженоа 2:1

 

Парма - СПАЛ 2013
Дата: 01.03.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Парма е фаворит в това местно дерби поради по-добрата си форма и с оглед класирането на двата състава. 

Спал стабилно стои на дъното на таблицата след пет поредни загуби. 

Много проблеми от здравословен характер трябва да решава Парма преди срещата. С проблеми са Скодзарела, Сепе, Куцка, Барила, Лаурини, Инглезе и Граси. При гостите само Дабо и Сери са контузени, но с наказание е още Габриел Стефредза.

В последните 5 кръга Спал допусна поне по 2 гола от всеки противник. Последните 3 срещи между тези отбори обаче бяха спечелени именно от Спал във всички турнири.

Прогноза: Парма - СПАЛ 2013 1:0

 

Сасуоло - Бреша
Дата: 01.03.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Сасуоло се намираше на поредица от 4 кръга без загуба, където спечели 3 пъти, но последно тимът отстъпи минимално на Парма. Тимът е на безопасна дистанция от опасната зона в средата на таблицата.

Бреша е на 19-та позиция със само 16 точки за сезона и нуждата от точки за спасение става все по-голяма. Гостите обаче имат проблем с вкарването на голове в сезона. 

Сасуоло ще разчита на типичния си състав като само Кирикеш и Траоре са с проблеми. При гостите наказан е Матеху, а с контузии липсват Торегроса, Ромуло и Алфонсо.

Бреша няма победа в последните 10 кръга. В последните 3 гостувания тимът получи поне по 2 гола във вратата си. Сасуоло няма загуба в последните 5 мача между тези отбори.

Прогноза: Сасуоло - Бреша 2:0

 

Лече - Аталанта
Дата: 01.03.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Аталанта получи няколко допълнителни дни почивка след като срещата в неделя със Сасуоло бе отменена заради коронавируса в северната част на Италия.

Головата форма на Аталанта е феноменална този сезон и сега тимът се изправя свеж срещу Лече, който в последния кръг получи 4 гола от Рома. Домакините имат и някои проблеми със здравето и аут са Сапонара, Фалко, Бабакар, Фариас, Рисполи и Мечариело. Само Толой и Джимсити са с проблеми при гостите.

Аталанта не загуби в 17 от последните 18 кръга на гости в лигата. В последните 4 кръга тимът вкара поне по 2 гола. Аталанта не загуби и в 10 от последните 11 мача с Лече във всички турнири.

Прогноза: Лече - Аталанта 0:3

 

Каляри - Рома
Дата: 01.03.2020 г.
Час: 19:00 ч.

Каляри загуби два пъти в последните 3 кръга и има какво да подобрява във формата си. 

Рома се намираше на поредица от 3 загуби, но успя да се разправи убедително с Лече в последния кръг. Все пак проблемите в състава остават много и това може би е обяснението за резултатите. Манчини е наказан за "вълците", а с контузии са Пелегрини, Миранте, Дзаниоло, Диауара, Верету и Дзапакоста.

Паволети и Фараго липсват при домакините заради травми, а Нандез е наказан. 

Каляри няма победа в 10 кръга в Серия А. Рома няма загуба от Каляри в последните 11 мача между отборите. В 5 от последните 6 гостувания срещу Каляри, Рома вкара поне по 2 гола.

Прогноза: Каляри - Рома 1:2

 

Сампдория - Верона
Дата: 02.03.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Верона няма загуба в лигата от средата на декември, като може с този кръг да достигне до поредица от 10 кръга без загуба.

Сампдория не може да намери постоянство и на 17-ата позиция в класирането с противоречиви резултати все пак се държи над опасността. Сега Муру и Рамирез са с наказания, а контузени са Ферари, Линети и Торсби.

Мигел Велосо е наказан при гостите, а Фараони и Борини пропускат с травми. Верона направи 4 поредни равенства на гости в лигата. Очаква се тук да достигне победата.

Прогноза: Сампдория - Верона 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224