Анонс на 25-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 25-ти кръг от Серия А

Бреша - Наполи
Дата: 21.02.2020 г.
Час: 21:45 ч.

В последната седмица Наполи успя да запази първата си суха мрежа от месец ноември насам. Освен това в Серия А тимът събра 3 победи в последните 4 кръга и сякаш преживя трудния си период от загуби, които понижиха тима до средата на таблицата.

Бреша е предпоследен в класирането без победи в 9 кръга. Наполи не загуби нито веднъж в последните 8 мача между тези отбори.

Наполи е фаворитът в тази среща, и добър резултат е необходим преди важната среща с Барселона в Шампионска лига през седмицата.

Прогноза: Бреша - Наполи 1:2

 

Болоня - Удинезе
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 16:00 ч.

След 3 поредни кръга победи Болоня загуби с три гола у дома си от Дженоа, но това може би ще се обясни с многото липсващи - наказани са Денсуил и Шоутен, а с контузии цели 7 човека - Дайкс, Крейци, Медел, Сансоне, Сантандер, Сориано и Сванберг.

Удинезе се подобри с два равни след три загуби и играе по-спокойно. В състава на гостите почти няма здравословни проблеми. Удинезе спечели и 5 от последните 6 мача с Болоня. Очаква се гостите да се възползват от многото проблеми на съперника.

Прогноза: Болоня - Удинезе 0:1

 

Фиорентина - Милан
Дата: 22.02.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Миналия уикенд Фиорентина се разправи със Сампдория с 5:1, докато Милан успя да надвие Торино с 1:0. Тези два отбора показват подобна форма в последните седмици от Серия А, и се очаква равностоен двубой.

Откъм състави, при домакините наказан е Бадели, а с травми липсват Рибери и Куаме. При гостите с контузии са Дуарте, Кяер, Чалханоглу, Крунич и Билиа.

В последните 4 домакинства на Фиорентина срещу Милан паднаха средно под 2.5 гола и това се очаква в този случай.

Прогноза: Фиорентина - Милан 1:1

 

Дженоа - Лацио
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 13:30 ч.

Дженоа подобри формата си и няма загуба в последните 4 кръга, в които постигна и 2 победи поред. Така тимът застана на 1 точка от излизането от опасната зона. 

Лацио победи Интер в последната седмица и след изключителното си представяне в последните месеци, сега гостите се оформиха като основния претендент на Ювентус за титлата. Лацио спечели 14 от последните 16 кръга в Серия А.

Откъм състави, при домакините ключовият Стефано Стураро е с наказание. Иван Радованович скъса връзки в последния мач срещу Болоня и ще пропусне остатъка от сезона. С травми са още Ромеро, Лерагер и Джилионе. При гостите Луис Фелипе е наказан, а Сенад Лулич е контузен. 

6 от последните си 7 мача на гости Лацио спечели с 1 гол разлика. Любопитно е, че в последните 3 домакинства на Дженоа срещу Лацио, домакините вкараха поне по 2 гола. Исторически това е не леко гостуване за Лацио.

Прогноза: Дженоа - Лацио 0:1

 

Торино - Парма
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Торино инкасира две поредни загуби при Морено Лонго, като в момента с 5 поредни поражения в лигата тимът пропадна до 14-ата позиция в Серия А.

Парма победи минимално на гости на Сасуоло в последния кръг, но формата е далеч от показаното в първата половина от сезона. За това може би допринасят многото контузени - Дармиан, Сепе, Куцка, Инглезе, Барила и Граси.

При домакините проблеми с липсващи играчи няма. Фаворит в този двубой е гостуващият отбор, въпреки понижената форма и на двете страни.

Прогноза: Торино - Парма 0:1

 

Верона - Каляри
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Верона заема седмата позиция с амбиции за игра в Европа догодина, тимът няма загуби в последните 6 кръга, но победите са само 2. 

Каляри загуби в два кръга поред, а победите липсват от месец декември. 

Откъм състави, при домакините наказан е Велосо, а с травми ще липсват Борини и Пацини. При гостите с наказание пропуска Нандез, а с травми - Паволети и Фараго. 

Каляри няма победа в последните 10 кръга в Серия А. Верона спечели последните си 3 поредни домакинства, както и последните 3 домакинства срещу Каляри. В последните 4 мача пред своята публика пък Верона вкара поне по 2 гола.

Прогноза: Верона - Каляри 2:0

 

Аталанта - Сасуоло
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Аталанта набра форма в правилния момент в кампанията, и продължи да разчита на головете, които вкарва. Само в рамките на няколко дни бяха победени Рома (с 2:1) и Валенсия в Шампионска лига - с 4:1. Последният резултат почти гарантира на домакините прогрес сред най-добрите 8 отбора в Европа.

Сасуоло се намираше в прекрасна форма с 3 победи от 4 кръга, но развали това в последния кръг когато прие Парма и загуби минимално. Все пак тимът стои стабилно в средата на класирането и представянето за сезона е добро.

Аталанта няма никакви проблеми в състава преди срещата. За гостите с контузии липсват Кирикеш и Траоре. 

Аталанта спечели последните 6 мача срещу Сасуоло във всички турнири. В последните 4 поред домакините вкараха поне по 3 пъти във вратата на съперника.

Прогноза: Аталанта - Сасуоло 3:0

 

Рома - Лече
Дата: 23.02.2020 г.
Час: 19:00 ч.

Рома поведе в последния кръг срещу Аталанта, но допусна обрат и загуби с 2:1. Така амбициите за класиране в топ 4 в Серия А за "вълците" поеха удар, но настроението беше подобрено с победа в Лига Европа през седмицата.

Лече се намира в добра форма с 3 поредни победи в лигата, които покачиха тима на 3 точки над опасността на дъното. Гостите ще искат да запазят инерцията си, която може да им донесе спасение, и ще искат да се възползват от формата на домакина си, която не е блестяща.

Лече обаче има много проблеми с контузени, като липсва почти цял отбор - Фалко, Габриел, Сапонара, Рисполи, Тачтсидис, Фариас, Мечариело и Бабакар. За Рома аут са Дзапакоста, Диауара, Дзаниоло и Миранте. Кристанте се връща от наказание.

Рома спечели 8 от последните 9 домакинства срещу Лече. В последните 7 Рома вкара поне по 2 гола на този противник. Формата в лигата обаче е противоположна - Рома е с 3 поредни загуби, а Лече - с 3 поредни победи.

Прогноза: Рома - Лече 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
249