Дибала: Бях близо до напускане на Ювентус


И. Ангелов

Дибала: Бях близо до напускане на Ювентус

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала призна, че е бил много близо до това да напусне клуба през последния летен трансферен прозорец, когато около него се завъртя медийна сага, свързваща го с Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Този сезон при "Старата госпожа" аржентинецът впечатлява изключително с 11 гола в 26 мача.

"Аз бях много близо до напускане," сподели Дибала пред The Guardian

"Това беше в мислите на клуба, и аз знаех. До последната минута ние стояхме в чакане. Аз имам още 2 години в договора си. Това не е кратък период, но не е и много дълго. Ще видим какви планове има Ювентус, дали смятат, че мога да напусна през следващия прозорец, или искат да остана.

"Това е решение, което прави клубът. Трудно е да знаеш тези неща, защото те се променят за секунда. Но аз съм тук и клубът ме третира добре. Аз съм щастлив и се чувствам комфортно. Пристигането на Маурисио Сари ми помогна. Той искаше да остана, което ми даде сила, защото не знаехме какво ще се случи. Знаех, че той може да ме учи и да ми помогне да покажа най-доброто от себе си."

Дилаба играе в Ювентус от 2015 г., когато пристигна след три сезона в Италия с Палермо. Президентът на Палермо Маурисио Дзампарини тогава нарече нападателя "новия Серхио Агуеро", но 26-годишният коментира:

"Ако вярваш в това, то ти тежи. Аз никога не съм вярвал, че съм новия който и да било. Аз искам хората да казват, че моите голове и движения са като на Дибала и никой друг. Меси, Сивори, Агуеро, те са печелели невероятни неща. Аз искам да печеля мои неща, не техни.

"Имаше критики, защото платиха 8 милиона за 17-годишен, което беше рекорд. Напуснах за 40 милиона евро и дойдох тук, и първото нещо, за което ме питаха, беше цената. В момента повече се мисли за парите."

  Сподели
118